FC Rapid, despre datoriile clubului: Diferenţa dintre creanţele cerute şi cele admise constă în faptul că nu pot fi dovedite

Conducerea FC Rapid susţine, într-un comunicat de presă, că diferenţa dintre creanţele solicitate de creditori şi cele admise de administratorul judiciar constă în faptul că acestea nu pot fi dovedite, nu există sau au fost deja achitate.

190 afișări
Imaginea articolului FC Rapid, despre datoriile clubului: Diferenţa dintre creanţele cerute şi cele admise constă în faptul că nu pot fi dovedite

FC Rapid: Diferenţa dintre creanţele cerute şi cele admise constă în faptul că nu pot fi dovedite (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

''Diferenţa dintre suma totală solicitată, respectiv 210.838.992 lei, şi cea admisă de administratorul judiciar, respectiv 148 milioane de lei, constă în faptul că multe aşa-zise creanţe fie că nu pot fi dovedite, fie că nu există, fie că nu mai există la data aprobării tabelului'', se menţionează în comunicat.

Conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă al FC Rapid deschis la 7 decembrie, la masa credală s-au înscris 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei, respectiv circa 48 de milioane de euro.

Solicitările au fost examinate de administratorul judiciar, în aplicarea prevederilor literei k) din art. 20 al Legii nr. 85 din 2006 privind procedura insolvenţei, care stabileşte că una din principalele obligaţii ale administratorului judiciar este verificarea creanţelor şi, atunci când este cazul, formularea de obiecţiuni la acestea, precum şi întocmirea tabelului de creanţe.

Conform comunicatului citat, analizând cererile creditorilor şi documentele justificative pe care fiecare pretins creditor le-a ataşat cererii sale pentru a-şi dovedi creanţa, administratorul judiciar a admis suma de circa 148 de milioane de lei, adică aproximativ 34 milioane euro. Astfel, în tabelul preliminar de creanţe au fost înscrise doar acele creanţe care au fost dovedite şi care îndeplinesc cerinţele prevăzute de lege.''Este ştiut că în cadrul procedurii de insolvenţă sunt luate în consideraţie doar acele creanţe care pot fi dovedite'', precizează conducerea grupării giuleştene.

FC Rapid prezintă câteva exemple semnificative de creanţe care au fost solicitate dar care nu au fost aprobate de administratorul judiciar. Printre acestea se numără jucătorul Vladimir Bozovici a solicitat iniţial suma de 80.000 euro. Ulterior înregistrării solicitării, el a încheiat cu FC Rapid o înţelegere prin care s-a convenit asupra încetării colaborării sale cu clubul. Prin această înţelegere Bozovici a renunţat la suma solicitată. Ca atare, această creanţă nemaiexistând, suma de 80.000 de euro nu a mai fost aprobată de administratorul judiciar pentru a fi inclusă în tabelul preliminar de creanţe.

Un alt exemplu este cel al băncii Unicredit Ţiriac Bank care s-a înscris, iniţial, la masa credală cu 1.504.445 euro. Ulterior acestui moment FC Rapid a restituit, la scadenţă, suma datorată băncii, respectând prevederile contractului încheiat cu aceasta. Ca atare, administratorul judiciar a constatat că această creanţă nu mai există şi, în mod corespunzător, nu a aprobat-o. O situaţie asemănătoare apare în cazul ATE Bank.

Conducerea FC Rapid susţine că sumele solicitate de ''FC Corvinul Hunedoara şi de alţi câţiva creditori nu pot fi dovedite şi ca atare, nici ele nu au fost aprobate de administratorul judiciar''.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos, numind-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache. Termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici