FC Rapid sancţionată drastic de Comisia de Disciplină din cauza incidentelor din meciul cu Gaz Metan

Echipa de fotbal FC Rapid Bucureşti a fost sancţionată de Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal după incidentele din tribunele Arenei Naţionale, de la partida cu Gaz Metan Mediaş, pierdută vineri de giuleşteni cu 1-2.

398 afișări
Imaginea articolului FC Rapid sancţionată drastic de Comisia de Disciplină din cauza incidentelor din meciul cu Gaz Metan

FC Rapid sancţionată drastic de Comisia de Disciplină din cauza incidentelor din meciul cu Gaz Metan

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a informat miercuri că a decis să sancţioneze clubul Rapid cu o penalitate sportivă de 33.750 de lei, în baza unui articol din Regulamentul Disciplinar care se referă la responsabilitatea clubului organizator pentru comportamentul spectatorilor.

Maseurul echipei, Marius Dogaru, a primit şi el o penalitate sportivă de 1.000 de lei şi a fost suspendat două etape, acesta fiind eliminat la finalul confruntării de pe Arena Naţională.

Incidentele incriminate de Comisia de Disciplină au avut loc în tribunele Arenei Naţionale, la meciul de vineri dintre Rapid Bucureşti şi Gaz Metan Mediaş, suporterii giuleşteni folosind petarde şi fumigene, pe care le-au aruncat în teren, cauzând probleme medicale unui jucător din echipa oaspete.

Victimă a comportamentului suporterilor din tribune a fost şi arbitrul central Lucian Rusandu care, la finalul partidei, a trebuit să fie escortat afară de pe teren de stewarzi, în timp ce din tribune se aruncau cu lichide spre el.

În comunicatul Comisiei de Disciplină, publicat de lpf.ro, se precizează astfel:

FC RAPID 1923 vs CS Gaz Metan Madias - Incidente: Eliminare Dogaru Marius - maseur FC Rapid - În baza art.83.7 din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923, cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În baza art.82.1 si 3.a şi c raportat la art.83.2.d. din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 33.750 lei; În baza art.45.1 din RD, clubul FC Rapid 1923, va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 33.750 lei. În baza art.65 din RD cu aplicarea art.12, 13 si 14 bis, se sancţionează maseurul, Dogaru Marius, cu suspendare pentru 2 (două) jocuri şi penalitate sportivă de 1000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici