FC Steaua, sancţionată cu 60.000 de lei de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină a LPF a sancţionat, miercuri, clubul Steaua cu o penalitate financiară de 60.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ provocate de suporterii stelişti care au aruncat cu bulgări de zăpadă în jucători şi antrenori.

21 afișări
Imaginea articolului FC Steaua, sancţionată cu 60.000 de lei de Comisia de Disciplină

FC Steaua, sancţionată cu 60.000 de lei de Comisia de Disciplină (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Am ţinut cont de probele aduse la dosar, sunt circumstanţe atenuante. Sancţiunea a fost dată pentru faptul că au fost aprinse torţe în tribună şi pentru că s-a aruncat cu bulgări. Ei aveau însă această datorie, să îndepărteze zăpada, dar ne-au spus că nu s-au gândit că suporterii vor arunca în teren cu zăpadă. Ne-au spus chiar că au intensificat controlul la porţile stadionului", a declarat, miercuri, la finalul şedinţei, preşedintele Comisiei de Disciplină, Ion Neagu.

Antrenorul formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Mulţescu, a fost suspendat două etape şi a primit o penalitate financiară de 2.300 lei după ce a fost trimis în tribună de arbitrul partidei cu Steaua, Istvan Kovacs.

De asemenea, delegatul clubului Universitatea Craiova, Silvian Cristescu, trimis în tribună la meciul cu Dinamo de arbitrul Augustus Constantin pentru proteste, a fost suspendat patru luni şi a primit o penalitate financiară de 13.600 lei.

Fundaşul formaţiei Steaua, Eugen Baciu, a fost sancţionat cu trei etape de suspendare şi 10.000 lei penalitate financiară pentru gesturile obscene făcute la adresa suporterilor la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ. "Baciu a avut şi faţă de noi o atitudine nesportivă. Ne-a întrerurpt când eram în şedinţă şi ne-a spus că e aici. Mi se pare total necivilizat, probabil educaţia...", a explicat Ion Neagu.

Comisia de Disciplină a mai sancţionat cu o etapă de suspendare şi penalitate sportivă de 740 de lei jucătorii Cristian Sârghi (Oţelul Galaţi) şi Bănel Nicoliţă (FC Steaua).

Cluburile Poli Iaşi, CFR Cluj şi Ceahlăul Piatra Neamţ au primit câte 910 lei penalitate financiară pentru comportament nesportiv (cumul de cartonaşe galbene).

Preşedintele Ion Neagu a menţionat că nu a fost judecat cazul jucătorului formaţiei Universitatea Craiova, Florin Costea, pentru că "nu s-a primit nicio sesizare". Costea este acuzat că şi-a încrucişat mâinile, gest prin care sugera "mâini încătuşate", după ce arbitrul Augustus Constantin nu i-a acordat un penalti în meciul cu Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici