FC Steaua se califică în play-off-ul Ligii Europa

Echipa Steaua Bucureşti a învins, joi, în deplasare, scor 3-1 (0-1), formaţia scoţiană Motherwell FC, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa, şi s-a calificat în play-off-ul competiţiei, după ce s-a impus şi în tur, scor 3-0.

160 afișări
Imaginea articolului FC Steaua se califică în play-off-ul Ligii Europa

FC Steaua se califică în play-off-ul Ligii Europa (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru Steaua au marcat Petre Marin '55, din penalti, şi Bogdan Stancu '67 şi '84, în timp ce golul scoţienilor a fost înscris de Ross Forbes '17.

Motherwell a deschis scorul în minutul 17, prin mijlocaşul Ross Forbes. Scoţianul a şutat fără preluare de la marginea careului de 16 metri la colţul lung apărat de Zapata, după ce steliştii au respins iniţial mingea centrată din corner.

Steaua a reuşit egalarea în minutul 55 după un penalti obţinut de Bogdan Stancu, faultat în careu de Jim O'Brien. Fundaşul Petre Marin a executat lovitura de pedeapsă pentru Steaua.

Atacantul stelist Bogdan Stancu a marcat cel de-al doilea gol al "roş-albaştrilor" în minutul 67. Stancu a şutat puternic, de la aproximativ 25 de metri, portarul Ruddy fiind surprins puţin ieşit din poartă.

Tot Stancu a majorat scorul pentru Steaua în minutul 84. Mijlocaşul Bănel Nicoliţă a avut o acţiune pe partea dreaptă, atacantul Bogdan Stancu intervenind şi şutând la colţul lung al porţii scoţienilor.

Motherwell: 21. Ruddy - 3 Hammell, 5. Craigan, 28. Hutchinson, 4. Reynolds (7. Humphrey) - 6. Coke (8. Jennings '71), 15. Murphy (35. McHugh '60) - 17. O'Brien, 27. Forbes, 45. Slane - 11. Sutton. Antrenor: Jim Gannon.

Steaua: 1. Zapata - 31. Ninu, 17. Baciu, 24. Ghionea (15. Tudose '76), 18. Marin - 25. Onicaş (27. Al. Iacob '81) - 16. Nicoliţă, 19. Ionescu, 10. Grzelak - 28. Stancu, 99. Bibishkov (21. Ochiroşii '62). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaşe galbene: Forbes '58 / Andrei Ionescu '63, Ninu '75.

Antrenorul formaţiei Motherwell, Jim Gannon, a fost trimis în tribune de arbitrul partidei în minutul 73.

Jucătorii formaţiei scoţiene i-au aşteptat pe stelişti la intrarea de la vestiare, la sfârşitul meciului, şi i-au aplaudat pe aceştia.

Atacantul Krum Bibishkov s-a aflat la primul meci din postura de titular la Steaua în timp ce portarul columbian Robinson Zapata şi fundaşii Alexandru Tudose şi Alexandru Iacob au bifat prima prezenţă în tricoul "roş-albastru" într-un meci oficial din actualul sezon.

Fundaşul Sorin Ghionea a revenit într-un meci pentru Steaua după ce a fost prezent doar la prima partidă a sezonului, în compania formaţiei Ujpest FC.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Spania, cu Carlos Clos Gomez la centru, ajutat de asistenţii Juan Jose Gallego Galindo şi Luis Fernando Marco Martinez. Rezervă de arbitru a fost Antonio Miguel Mateu Lahoz.

În meciul tur dintre cele două echipe, disputat săptămâna trecută, pe stadionul "Steaua", formaţia "roş-albastră" a învins echipa Motherwell cu scorul de 3-0.

În turul doi preliminar al Ligii Europa, Steaua a trecut de formaţia din Ungaria, Ujpest FC, după două victorii, 2-0 pe teren propriu şi 2-1 în deplasare.

Tragerea la sorţi care va desemna meciurile din play-off-ul Ligii Europa va avea loc vineri, la Nyon, de la ora 14.30.

Toate cele cinci meciuri oficiale disputate de Steaua în sezonul 2009/2010 au fost câştigate de elevii antrenorului Cristiano Bergodi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici