FC Vaslui riscă depunctarea dacă nu îi achită lui Cânu suma de 90.000 de euro până la 9 iunie

Gruparea FC Vaslui riscă depunctarea în cazul în care nu îi achită fostului jucător Gabriel Cânu suma de 90.000 de euro, reprezentând drepturi contractuale şi compensaţii, până la 9 iunie, dată când se împlinesc 45 de zile de la comunicarea făcută de Comisia de Recurs a LPF în acest litigiu.

132 afișări
Imaginea articolului FC Vaslui riscă depunctarea dacă nu îi achită lui Cânu suma de 90.000 de euro până la 9 iunie

FC Vaslui riscă depunctarea dacă nu îi achită lui Cânu suma de 90.000 de euro până la 9 iunie

Surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal au declarat pentru agenţia MEDIAFAX că gruparea condusă de Adrian Porumboiu a fost obligată de comisie la plata acestei restanţe în termen de 30 de zile de la comunicare. "După acest termen, la fiecare 15 zile clubul în cauză este penalizat cu două puncte până la achitarea restanţei", a explicat sursa citată.

La 18 aprilie, Comisia de Recurs a LPF a obligat gruparea FC Vaslui la plata către jucătorul Gabriel Cânu a sumei de 90.608 de euro, reprezentând drepturi contractuale restante şi compensaţii, şi a dobânzii de 5 la sută pe an. Comunicarea hotărârii către cele două părţi s-a efectuat la 25 aprilie.

Accidentat grav în iulie 2011 la meciul Twente Enschede - FC Vaslui din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, fundaşul Gabriel Cânu nu a putut evolua aproximativ un an. În luna ianuarie 2013 conducerea clubului moldovean l-a exclus din lotul primei echipe deoarece a refuzat să îşi rezilieze contractul. Având restanţe salariale pe mai mult de trei luni, Cânu a fost declarat jucător liber de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF.

În vârstă de 32 de ani, Gabriel Cânu se pregăteşte în prezent cu lotul formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici