FCM Târgu Mureş a cerut firmei de pază de la meciul cu Gaz Metan să plătească amenda de la LPF

Clubul FCM Târgu Mureş a cerut firmei de pază de la meciul cu Gaz Metan să plătească amenda de 10.000 de lei, dictată de LPF, în caz contrar urmând să rezilieze contractul cu aceasta, a declarat, joi, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie, Claudiu Maior.

21 afișări
Imaginea articolului FCM Târgu Mureş a cerut firmei de pază de la meciul cu Gaz Metan să plătească amenda de la LPF

FCM Târgu Mureş a cerut firmei de pază de la meciul cu Gaz Metan să plătească amenda de la LPF (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maior a precizat că amenda a fost contestată de reprezentanţii clubului, dar aceştia au cerut conducerii firmei de pază să o achite ei, în termen de 30 de zile, în caz contrar urmând să rezilieze contractul cu aceştia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Amenda pe care a primit-o clubul trebuie plătită de societatea de pază, urmând ca într-un termen de 30 de zile, dacă societatea va plăti acea amendă, să mai facă paza la stadion. Iar dacă nu o va achita, vom recupera banii de la societate în instanţă, urmând să se rezilieze contractul", a spus Maior.

Referitor la incidentul care a dus la aplicarea amenzii, Maior a spus că nu a fost normal comportamentul jucătorului de la Gaz Metan Mediaş, care a reclamat că a fost agresat, existând înregistrări care arată că acesta a făcut semne obscene tribunei.

"Nu poţi să controlezi 4.000 de oameni să se ridice împotriva jucătorului decât dacă acesta i-a înjurat sau le-a spus ceva frumos. Reprezentanţii societăţii de pază l-au poftit să iasă afară din teren, să nu mai agite spectatorii", a spus Maior.

El a adăugat că nu ar fi normal să se pună problema suspendării terenului FCM, după ce jucătorul de la Gaz Metan a făcut "anumite semne obscene publicului care şi-a plătit biletul şi care în orice moment poate sări în stadion şi să creeze probleme".

El a arătat că, chiar dacă nu este de acord cu amenda, aceasta trebuie plătită, pentru că aşa a decis LPF.

"Nu s-a dat Primăriei, ci clubului i s-a cerut, urmând ca acesta să se adreseze societăţii care face paza", a spus Maior, precizând că nu a intrat în discuţie suspendarea terenului şi nu au fost formulate plângeri penale după incident.

Comisia de Disciplină a LPF a decis în şedinţa de miercuri să sancţioneze cu avertisment şi penalitate de 10.000 de lei gruparea FCM Târgu Mureş, pentru incidentele ce au urmat eliminării jucătorului echipei Gaz Metan Mediaş, Paul Pârvulescu, potrivit site-ului oficial al Ligii.

În minutul 85 al meciului de la Târgu Mureş, Paul Pârvulescu a fost eliminat, după ce l-a lovit pe Ciprian Vasilache. Pârvulescu a declarat că a fost lovit şi îmbrâncit de un om de ordine şi de şeful Jandarmeriei.

De asemenea, Paul Pârvulescu a fost suspendat pentru două etape şi amendat cu 2.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici