Federaţia Chineză de Fotbal a exclus pe viaţă 33 de persoane

Federaţia Chineză de Fotbal a anunţat, luni, că a exclus pe viaţă 33 de persoane şi a aplicat amenzi de sute de mii de dolari cluburilor în cadrul celui mai mare scandal de meciuri trucate pentru pariuri, informează AFP.

168 afișări
Imaginea articolului Federaţia Chineză de Fotbal a exclus pe viaţă 33 de persoane

Federaţia Chineză de Fotbal a exclus pe viaţă 33 de persoane (Imagine: Shutterstock)

Printre persoanele excluse pe viaţă din fotbal sunt şi foştii preşedinţi ai federaţiei chineze, Nan Yong şi Xie Yalong, ambii aflaţi în închisoare, dar şi preşedintele clubului Dalian Aerbin, Xu Hong.

Două cluburi implicate în scandalul meciurilor trucate din 2003, Tianjin Teda şi Shanghai Shenhua au fost amendate cu câte 160.000 de dolari şi vor începe sezonul viitor cu penalizări de puncte. De asemenea, gruparea Shanghai Shenhua a fost deposedată de titlul cucerit în 2003.

O serie de alte cluburi au primit sancţiuni mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici