Federaţia de Fotbal din Rusia votează împotriva trecerii la confederaţia asiatică

Federaţia de Fotbal din Rusia (RFU) a votat împotriva trecerii sale din Europa în Asia, au anunţat miercuri agenţiile de presă ruse, optând pentru a rămâne în cadrul federaţiei europene, în timp ce Moscova urmăreşte progresul în relaţiile cu UEFA.

394 afișări
Imaginea articolului Federaţia de Fotbal din Rusia votează împotriva trecerii la confederaţia asiatică

Federaţia de Fotbal din Rusia votează împotriva trecerii la confederaţia asiatică

Organismele de conducere ale fotbalului mondial şi european, FIFA şi UEFA, au decis în februarie 2022 că toate echipele ruseşti, fie ele naţionale sau de club, vor fi suspendate de la participarea la competiţiile lor după ce Moscova a lansat ceea ce numeşte o "operaţiune militară specială" în Ucraina.

Şeful RFU, Alexander Dyukov, a declarat la sfârşitul anului trecut că Rusia ia în considerare posibilitatea de a se alătura Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC).

"Problema (trecerii la AFC) a fost discutată. Am votat în unanimitate împotrivă, deoarece nu există garanţii din partea FIFA", a consemnat miercuri agenţia de presă RIA, care l-a citat pe Mihail Gershkovici, membru al comitetului RFU. "Am decis să continuăm contactele cu UEFA, mai ales că există progrese. Să vedem cum va evolua situaţia anul viitor".

În ultimele luni, FIFA şi UEFA au dat semne de relaxare a restricţiilor impuse echipelor de tineret din Rusia.

În septembrie, UEFA a declarat că "copiii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni a căror responsabilitate revine exclusiv adulţilor", dar ulterior a renunţat la un plan de a reintroduce echipele sub 17 ani ale Rusiei în competiţiile europene.

În octombrie, FIFA a optat totuşi pentru ridicarea interdicţiei impuse Rusiei în fotbalul internaţional, permiţând echipelor de fete şi băieţi sub 17 ani din această ţară să participe la turnee.

Această decizie a fost condiţionată de faptul că echipele respective vor juca sub numele de "Federaţia de Fotbal a Rusiei" şi nu sub numele de Rusia şi vor juca în culori neutre, fără steagul naţional, imnul naţional, însemnele şi echipamentul echipei naţionale, a precizat FIFA la momentul respectiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici