Federaţia engleză nu va face apel în cazul Anelka

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat, pe site-ul oficial, că nu va face apel în cazul fotbalistului francez al echipei West Bromwich Albion, Nicolas Anelka, suspendat cinci meciuri şi amendat cu 80.000 de lire sterline pentru gestul său de la meciul din 28 decembrie cu West Ham.

65 afișări
Imaginea articolului Federaţia engleză nu va face apel în cazul Anelka

Federaţia engleză nu va face apel în cazul Anelka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După ce a analizat cu atenţie motivele în scris ale comisiei independente, FA confirmă că nu va contesta sancţiunea decisă în cazul lui Nicolas Anelka", se arată pe site-ul thefa.com.

Federaţia a dorit la audierile din acest caz ca Anelka să primească o suspendare mai mare. "FA consideră că nu există şanse reale ca sancţiunea să fie mărită în urma unui apel", a menţionat forul englez.

La 27 februarie, fotbalistul echipei West Bromwich Albion, Nicolas Anelka, a fost suspendat cinci meciuri şi amendat cu 80.000 de lire sterline pentru gestul său de la meciul din 28 decembrie cu West Ham.

Conform federaţiei engleze (FA), Nicolas Anelka a fost acuzat că a făcut un gest "quenelle" considerat "abuziv şi/sau indecent şi/sau jignitor şi/sau necorespunzător" şi că gestul respectiv a fost o încălcare gravă a unui articol al regulamentului ce face referire la "originea etnică şi/sau rasă şi/sau religie". Fotbalistul a negat ambele acuzaţii.

Comisia independentă care a decis sancţionarea lui Anelka a luat această hotărâre în baza primei acuzaţii, în ceea ce o priveşte pe cea de-a doua precizându-se că nu s-a descoperit că "jucătorul este antisemit sau că a intenţionat să exprime şi să promoveze antisemitismul prin acel gest".

Nicolas Anelka a fost judecat pentru gestul controversat de la remiza, scor 3-3, înregistrată de West Bromwich Albion la 28 decembrie, în faţa echipei West Ham United, în campionatul Angliei.

Anelka, autorul unei duble în meciul de la Londra, a făcut un gest cunoscut în Franţa sub numele "quenelle", fiind creat de un umorist-polemist, Dieudonne. Gestul este reprezentat de un braţ îndreptat în jos şi celălalt înspre umărul opus, peste piept, şi pentru unele persoane este un salut antisemit, iar pentru altele doar un salut împotriva regimului aflat la putere.

Atacantul a afirmat după meci, pe contul său de Twitter, în limbile engleză şi franceză, că a dorit doar să facă o dedicaţie prietenului său Dieudonne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici