Federaţia Europeană de Handbal a suspendat Rusia şi Belarus din toate competiţiile

Având în vedere situaţia de război din Ucraina şi cu referire la recomandările recente ale Comitetului Olimpic Internaţional, Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal s-a reunit luni seară într-o şedinţă extraordinară, suspendând Rusia şi Belarus din toate competiţiile.

444 afișări
Imaginea articolului Federaţia Europeană de Handbal a suspendat Rusia şi Belarus din toate competiţiile

Federaţia Europeană de Handbal a suspendat Rusia şi Belarus din toate competiţiile

Cei 13 membri ai CEx au discutat despre contribuţiile primite de la federaţiile naţionale, precum şi de la Comitetul Olimpic Internaţional şi de la Asociaţia Europeană a Sporturilor de Echipă în contextul invaziei ruseşti în Ucraina.

Astfel, EHF a decis că, cu efect imediat, echipele naţionale ale Rusiei şi Belarusului, precum şi cluburile ruseşti şi belaruse care participă la competiţiile europene de handbal sunt suspendate. Acest lucru este valabil până la noi ordine şi se referă la toate competiţiile actuale la nivel de club şi de echipă naţională.

Arbitrii şi oficialii din Rusia şi Belarus nu vor fi desemnaţi pentru meciurile viitoare până la noi ordine. Conferenţiarii şi membrii comisiilor din Rusia şi Belarus nu vor fi chemaţi pentru întâlniri şi activităţi viitoare.

De asemenea, referitor la competiţiile programate a fi organizate în Rusia, se vor căuta noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO şi pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente urmau să aibă loc la Moscova în iulie 2022.

„Aceste măsuri au trebuit să fie introduse cu efect imediat, deoarece războiul din Ucraina continuă să facă ravagii, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european şi spiritul de echitate.” Se precizează în comunicat.

Federaţia Europeană de Handbal îşi exprimă regretul pentru consecinţele asupra persoanelor, cluburilor şi echipelor naţionale şi speră că „o revenire a păcii va permite reînnoirea consideraţiilor”.

În următoarele zile, va avea loc o restructurare a diferitelor competiţii la nivel de club şi de echipă naţională, conform principiilor sportive şi regulamentelor existente.

Din România două echipe au programate a avea întâlniri în competiţiile europene cu echipe din Rusia.

Astfel, campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, avea programată o dublă confruntare în optimile Ligii Campionilor, cu formaţia rusă CSKA Moskova. Partida din Rusia, cea din retur, ar fi trebuit să se joace la Moskova, pe 2 aprilie.

De asemenea, echipa masculină a CS Minaur Baia Mare ar fi trebuit să întâlnească pe ruşii de la HC Viktor Stavropol, în manşa tur a sferturilor de finală ale EHF European Cup, pe 27 martie, în Rusia şi pe 3 aprilie, la Baia Mare.

Ambele echipe aşteaptă o decizie în priviţa acestor meciuri. În cazul în care vor fi declarate câştigătoare la masa verde. CSM Bucureşti va accede în sferturile de finală iar Minaur Baia Mare în semifinală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici