Federaţia Franceză de Fotbal a refuzat să-l „împrumute" pe Hervé Renard la Coasta de Fildeş

Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) a anunţat joi seara că nu este de acord cu cererea omologilor ivorieni de a-l „împrumuta" pe antrenorul echipei feminine Les Bleues, Hervé Renard, pentru restul Cupei Africii pe Naţiuni (CAN).

85 afișări
Imaginea articolului Federaţia Franceză de Fotbal a refuzat să-l „împrumute" pe Hervé Renard la Coasta de Fildeş

Federaţia Franceză de Fotbal a refuzat să-l „împrumute" pe Hervé Renard la Coasta de Fildeş

După o după-amiază de reflecţie, FFF a decis în cele din urmă, joi după-amiază, să nu dea curs solicitării Federaţiei ivoriene, care dorea să-i încredinţeze lui Hervé Renard soarta echipei sale, care urmează să înfrunte luni seara (ora 21.00) campioana în exerciţiu, Senegal, în 16-imile de finală ale CAN.

Decizia nu este o surpriză, având în vedere că cererea Coastei de Fildeş părea atât de surprinzătoare. Încă de la început, Philippe Diallo şi Jean-Michel Aulas, preşedintele şi, respectiv, vicepreşedintele FFF, nu au avut nicio intenţie de a da curs cererii, relatează L’Equipe.

Cu toate acestea, ei şi-au luat totuşi timp pentru a reflecta asupra chestiunii, pentru a nu da impresia că s-au grăbit să îl blocheze pe selecţionerul echipei feminine a Franţei, pe care ivorienii îl doreau să îi succeadă lui Jean-Louis Gasset, demis în timpul competiţiei.

Coasta de Fildeş a propus ca Hervé Renard să accepte o misiune temporară la o echipă ivoriană pe care o antrenase în trecut.

După ce a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni cu Zambia (2012) şi apoi cu Coasta de Fildeş (2015) şi a antrenat Marocul (2016-2019), Renard cunoaşte pe de rost toate echipele aflate încă în competiţie, precum şi punctele forte şi punctele slabe ale acestora.

Dar el nu va încerca să resusciteze o echipă ivoriană care se află într-un oarecare impas, după un prim tur dezamăgitor, marcat de o înfrângere usturătoare în faţa Guineei Ecuatoriale (0-4).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici