Federaţia Internaţională va decide în mai dacă Japonia ca mai organiza CM de gimnastică din 2011

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a indicat, joi, că până la sfârşitul lunii mai va lua o decizie în privinţa desfăşurării fără riscuri a ediţiei din acest an a Campionatelor Mondiale, programată să aibă loc la Tokyo, în perioada 7-16 octombrie.

16 afișări
Imaginea articolului Federaţia Internaţională va decide în mai dacă Japonia ca mai organiza CM de gimnastică din 2011

Federaţia Internaţională va decide în mai dacă Japonia ca mai organiza CM de gimnastică din 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţinând cont de faptul că federaţia japoneză doreşte să organizeze Campionatele Mondiale, FIG speră ca această competiţie să se desfăşoare conform programului, fără niciun risc pentru sănătatea tuturor participanţilor. FIG şi familia mondială a gimnasticii sunt conştiente de situaţia critică în care se află Japonia. În strânsă colaborare cu forul japonez de specialitate, FIG va urmări desfăşurarea catastrofei nucleare şi va reevalua situaţia la finalul lunii mai", se arată într-un comunicat al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Premierul japonez, Naoto Kan, a afirmat joi că centrala nucleară avariată Fukushima, din nord-estul Japoniei, trebuie dărâmată. Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul şi proprietarul centralei Fukushima Daiichi, a apreciat drept inevitabilă dărâmarea primelor patru reactoare, după ce se vor încheia operaţiunile dificile de răcire, care ar putea dura mai multe luni. Aceste reactoare au fost grav avariate după cutremurul puternic urmat de un tsunami la 11 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici