Federaţia Română de Handbal a primit o amendă de peste 2.000 de euro de la Curtea de Handbal a EHF

Curtea de Handbal a EHF a amendat Federaţia Română de Handbal cu 2.250 de euro, într-un caz în care ar fi vorba despre o infracţiune legată de transferuri între federaţii!

99 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Handbal a primit o amendă de peste 2.000 de euro de la Curtea de Handbal a EHF

Federaţia Română de Handbal a primit o amendă de peste 2.000 de euro de la Curtea de Handbal a EHF

„Federaţia a încălcat obligaţia de a raporta transferurile finalizate şi nu a solicitat eliberarea de certificate de transfer internaţional pentru trei jucători ucrainieni. În conformitate cu Lista de Sancţiuni EHF, Curtea de Handbal a decis să aplice Federaţiei o amendă de 2.250 de euro, adică 750 de euro pentru fiecare certificat care nu a fost solicitat. În plus, cei trei sportivi nu vor fi eligibili să participe la nicio competiţie până la eliberarea de certificate de transfer internaţional valide”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Europene de Handbal. Forul condus de Alexandru Dedu poate depune o contestaţie într-un interval de şapte zile.

În spatele acestei decizii stă un caz extrem de complicat, care în mod normal, pe regulamente, ar bulversa total şi Ligile Naţionale! Clubul Marta Baia Mare a adus în ultimii ani mai mulţi juniori / junioare de peste Tisa, de la câţiva kilometri de graniţă, în principiu copii, sportivi cu origini în România, dar fără carte de identitate sau paşaport românesc. Toţi au fost înregistraţi cu primă legitimare în evidenţele FRH, încă de când erau elevi, inclusiv Yulia Dumanska, jucătoare care între timp a obţinut cetăţenia şi reprezintă cu mult succes România în marile competiţii internaţionale.

Nu de foarte mult timp, Federaţia din Ucraina a reclamat Federaţia Română la EHF pentru faptul că unii sportivi ar fi fost transferaţi abuziv, în condiţiile în care ar fi figurat cu legitimaţii şi la Kiev, aparţinând unor cluburi de peste graniţă. Practic, Marta Baia Mare, iar acum şi AHCM Slobozia, HC Zalău, Minaur Baia Mare şi alte grupări care deţin sportive / sportive din pepiniera maramureşeană, ar fi trebuit să solicite transferurile internaţionale prin intermediul FRH, să plătească, de fapt, câte 2.730 de euro pentru eliberarea fiecărui certificat de transfer.

Federaţia Europeană de Handbal a amendat FRH pentru legitimarea a trei sportive fără a specifica şi despre cine ar fi vorba. În schimb, forul de la Bucureşti a venit cu două tranşe de suspendări a dreptului de joc pentru 24 de sportivi! În primă fază s-a decis suspendarea dreptului de joc a sportivelor Anna Ivanenko (Minaur Baia Mare), Adryana Naumenko (Unirea Slobozia), Oleksandra Znolobovy şi Irina Zinatulina (ambele de la CSM Tg. Jiu). La trei zile distanţă, Comisiile FRH a venit şi cu „lotul doi” de suspendare provizorie a dreptului de joc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici