Federaţia Română de Handbal respinge acuzaţiile lui Gheorghe Tadici referitoare la înfrângerea din meciul cu Spania

Federaţia Română de Handbal respinge acuzaţiile lui Gheorghe Tadici şi se delimitează de declaraţiile acestuia, după ce fostul selecţioner a criticat echipa naţională feminină şi pe antrenorul suedez Tomas Ryde, în urma înfrângerii suferite de România, scor 18-26, în meciul cu Spania, de la CM.

540 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Handbal respinge acuzaţiile lui Gheorghe Tadici referitoare la înfrângerea din meciul cu Spania

Federaţia Română de Handbal respinge acuzaţiile lui Gheorghe Tadici referitoare la înfrângerea din meciul cu Spania (Imagine: Gheroghe Filip/Mediafax Foto)

"Federaţia Română de Handbal a aflat cu regret de declaraţiile domnului profesor Gheorghe Tadici, de natură să aducă atingere reputaţiei profesionale şi personale ale componentelor lotului feminin de senioare. FRH consideră că aceste declaraţii depăşesc limita colegialităţii şi ale respectului pe care membrii comunităţii noastre sunt datori să şi le acorde.

 Suntem cu atât mai surprinşi de evocarea unor astfel de evenimente, cu cât, dacă sunt adevărate, ele ar fi trebuit rezolvate si oprite pe loc de domnul Tadici. Domnia sa era la data invocată antrenorul principal şi liderul naţionalei feminine şi ar fi trebuit sa oprească episodul invocat de la bun început. FRH acordă in continuare respect activităţii domnului Gheorghe Tadici, ale cărui rezultate pentru handbalul românesc trebuie preţuite. În acelaşi timp, îi amintim dlui Tadici că aceste rezultate au fost posibile cu ajutorul jucătoarelor pe care le acuză de comportare nesportivă. Nu în ultimul rând, ne exprimăm dezamăgirea ca aceste comentarii ale domnului Tadici au apărut într-un moment în care naţionala feminină este angajată într-o competiţie dificilă şi are un parcurs care o menţine cu şanse reale în cursa pentru obiectivul fixat. Acceptăm criticile, ca o parte firească a competiţiei sportive, dar ne-am fi aşteptat ca acestea să fie de o natură decentă, iar susţinerea pentru echipa care reprezintă România să fie necondiţionată, aşa cum şi domnul profesor Tadici şi-a dorit în mandatul său", se arată într-un comunicat al FR handbal, remis, joi, MEDIAFAX.

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a afirmat că nu se aştepta la reacţii "aşa de virulente" de la oameni din familia handbalului, după înfrângerea din meciul cu Spania. "Vreau să reamintesc iubitorilor de handbal că această echipă naţională a fost prezentă la toate ediţiile Campionatului Mondial. De-a lungul timpului am avut rezultate meritorii, dar şi rezultate mai puţin bune. Consider că aceste fete nu joacă doar pentru ele cu România pe spate, ci pentru întreaga ţară. În timpul competiţiei, nu mă aşteptam la reacţii aşa de virulente, îndeosebi de la oameni din familia handbalului, mai ales că fetele noastre au posibilitatea să atingă obiectivul cerut, lucru neîndeplinit din 2010. În acest context, reiterez întreaga susţinere a FRH pentru echipa naţională feminină şi personal le transmit fetelor că am toată încrederea în ele şi că le iubesc necondiţionat fiindcă reprezintă România", a declarat Dedu.

Într-o intervenţie la Dolce Sport, Gheorghe Tadici a vorbit despre acte de indisciplină ale jucătoarelor şi l-a criticat pe antrenorul Tomas Ryde. "După meciul cu Belarus un ospătar a venit să ne întrebe dacă le dăm voie şi «la a treia, a patra», într-o atmosferă de dolce-ambiente. M-am urcat cu Narcisa maşină atunci şi am plecat, ca să nu fim părtaşi la aşa ceva. (...) Am vorbit cu unul dintre şefii handbalului acum. Rugămintea mea a fost să-l trimită în ţară pe domnul antrenor Ryde sau în Suedia. A dat peste cap toată disciplina, ordinea cu mijloacele lui. Şi încurcă chiar şi la time-out-uri, la conducerea jocului. Nu îi cer demisia, ci să le lase puţin în pace pe fete şi să nu le încurce pe fete", a spus Tadici.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, la Frederikshavn, în Grupa D a Campionatului Mondial, de reprezentativa Spaniei, cu scorul de 26-18 (13-12), în cea de-a treia partidă din cele cinci programate în această fază a competiţiei. În ciuda acestei înfrângeri, naţionala feminină este calificată în optimile competiţiei, înainte ultimelor două partide din grupă, cu Norvegia (joi, ora 21.30) şi Rusia (vineri, ora 19.15).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici