Federaţia Română de Tenis vine în apărarea jucătoarelor care nu se vor prezenta la Jocurile Olimpice. Răspunsul acordat ministrului Tineretului şi Sportului

  • Federaţia Română de Tenis (FRT) a răspuns solicitării ministrului Tineretului şi Sportului Eduard Novak referitor la ceea ce acesta consideră „refuzul de a participa la Jocurile Olimpice al jucătoarelor române de tenis eligibile pentru a concura la Tokyo 2020.
  • Venind în apărarea jucătoarelor, FRT precizează că toate cele patru sportive calificate în proba de simplu la Jocurile Olimpice nu refuză pur şi simplu să participe, ci se confruntă cu probleme fizice.
1670 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Tenis vine în apărarea jucătoarelor care nu se vor prezenta la Jocurile Olimpice. Răspunsul acordat ministrului Tineretului şi Sportului

Federaţia Română de Tenis vine în apărarea jucătoarelor care nu se vor prezenta la Jocurile Olimpice. Răspunsul acordat ministrului Tineretului şi Sportului

În răspunsul postat pe site-ul oficial al FRT, se arată că „Federaţia Română de Tenis a luat la cunoştinţă postarea cu privire la neparticipare unor sportive din tenis la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, şi doreşte să facă următoarele precizări.”

Autorii comunicatului fac precizarea că nu „toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice”, fiind vorba doar de sportivele calificate în proba de simplu.

„Federaţia Română de Tenis va fi reprezentată la JO Tokyo 2020 de sportivele Monica Niculescu şi Raluca Olaru, calificate în proba de dublu feminin, care vor reprezenta cu mândrie România, şi tenisul românesc, la Jocurile Olimpice din Japonia.”, se mai arată în comunicat.

Venind în apărarea jucătoarelor, FRT mai precizează că toate cele patru sportive calificate în proba de simplu la Jocurile Olimpice nu refuză pur şi simplu să participe, ci se confruntă cu probleme fizice.

„Apoi, trebuie spus că tenisul, în ultima perioadă, a devenit unul dintre cele mai profesioniste sporturi la nivel individual. Din acest motiv toţi jucătorii şi jucătoarele sunt foarte atenţi cu programul lor, şi cu starea lor de sănătate. Am putea chiar adăuga că jucătoarele, în mod special, sunt foarte atente, mai ales atunci când vine vorba despre probleme fizice. Astfel, o altă precizare importantă, este aceea că toate cele 4 sportive calificate în proba de simplu la Jocurile Olimpice nu refuză pur şi simplu să participe, ci au probleme fizice: fie sunt accidentate, aşa cum ştiţi prea bine că este cazul sportivei Simona Halep - care, din păcate pentru ea şi pentru tenisul românesc, s-a retras şi de la Roland Garros şi de la Wimbledon - fie au fost accidentate în perioada recentă şi nu sunt complet refăcute şi antrenate pentru a se prezenta corespunzător la această competiţie cu adevărat specială de la Tokyo.”

Potrivit unui comunicat al COSR, Federaţia Română de Tenis a informat instituţia, în 20 iunie, că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu sunt accidentate şi este necesară retragerea lor din Echipa Olimpică pentru JO Tokyo 2020. Ulterior, Ana Bogdan a devenit eligibilă pentru competiţia olimpică, dar a renunţat la participare.

Între timp, cu excepţia Simonei Halep, toate celelalte patru jucătoare anunţate ca fiind accidentate au fost prezente pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon. Patricia Ţig şi Ana Bogdan au fost eliminate în primul tur, în timp ce Sorana Cîrstea şi Irina Begu au trecut până în turul 3 al competiţiei londoneze.

Motivând în continuare retragerea jucătoarelor din echipa olimpică, FRT mai precizează în comunicat:

„Să nu uităm, domnule Ministru, că aceste jucătoare au reprezentat ţara noastră la nivel internaţional ori de câte ori a fost nevoie de ele, inclusiv acum 2 ani, când Romania a jucat fără niciun fel de finanţare din partea MTS în semifinalele Federation Cup, cea mai importantă competiţie feminină pe echipe naţionale la nivel mondial, şi s-a clasat printre primele 4 naţiuni ale lumii.”

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de Italia, cu scorul de 1-3, în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup (Fosta Fed Cup) şi a retrogradat din Grupa Mondială, fără a se bucura de aportul niciuneia din cele 5 jucătoare eligibile pentru Olimpiadă.

„De asemenea, trebuie să amintim şi faptul că Federaţia Română de Tenis nu a fost subvenţionată de către MTS sau de statul român timp de peste 3 ani, şi, cu toate că s-a insistat pe soluţionarea acestei probleme, nu am găsit prea multă înţelegere din partea Ministerului pe care îl conduceţi acum dumneavoastră. În plus, trebuie spus că finanţarea primită pentru acest an este mult sub nivelul unei federaţii moderne şi de succes cum este Federaţia Română de Tenis.”, a mai comunicat FRT, făcând referire la situaţia financiară a instituţiei. 

„Toate cele de mai sus, coroborate cu restricţiile impuse de Pandemia COVID 19, au adus jucătoarele în situaţia de a lua aceste decizii, pe care Federaţia Română de Tenis, preocupată de starea de sănătate a tuturor jucătorilor de tenis din România, le respectă.”, se concluzionează în comunicat.

CITEŞTE ŞI: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va analiza situaţia creată după retragerea jucătoarelor de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici