Federaţia Rusă de Fotbal amână decizia de a părăsi UEFA pentru AFC până săptămâna viitoare

  • Comitetul Executiv al Federaţiei Ruse de Fotbal (RFU) a amânat până la 27 decembrie decizia privind trecerea de la UEFA la Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC), informează insidethegame.biz
  • Organizaţia urma să îşi anunţe decizia, dar a fost nevoită să o amâne, nereuşind să ajungă la o concluzie.
703 afișări
Imaginea articolului Federaţia Rusă de Fotbal amână decizia de a părăsi UEFA pentru AFC până săptămâna viitoare

"Am rezervat un time-out în ceea ce priveşte Asia cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare", a declarat Alexander Kamenskoi, membru al Comitetului Executiv al AFC, conform agenţiei de presă ruse de stat TASS.

"Vor fi mai multe discuţii pe această temă. Ar trebui să aşteptăm o decizie finală [săptămâna viitoare]? Cred că Comitetul Executiv va însărcina administraţia să rezolve această problemă."

UEFA, alături de FIFA, a interzis accesul echipelor şi cluburilor internaţionale ruseşti la toate competiţiile lor în urma invaziei din Ucraina.

"Cred că ne vom întâlni marţi în format de videoconferinţă", a declarat preşedintele RFU, Alexander Dyukov.

"Vom lua o decizie finală".

Rusia nu a putut participa la recenta ediţie a Cupei Mondiale FIFA din Qatar, după ce i s-a interzis să participe la fazele de calificare.

De asemenea, echipa va rata participarea la Campionatul European din 2024, după ce a fost exclusă de la tragerea la sorţi.

De la suspendare, naţionala Rusiei a disputat totuşi o serie de meciuri.

În septembrie, echipa a disputat un meci amical neoficial cu Kârgâzstan, câştigat cu 2-1.

În noiembrie, a jucat apoi cu Tadjikistan şi Uzbekistan, partide încheiate cu 0-0, rezutatele fiind luate în considerare la alcătuirea clasamentului FIFA.

În urma suspendării sportivilor ruşi de la turneele internaţionale, o serie de federaţii sportive au făcut aluzie la o posibilă participare a acestora la turneele sportive din Asia.

La începutul acestei luni, summitul olimpic, prezidat de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a convenit în unanimitate să dea curs unei iniţiative propuse de Consiliul Olimpic din Asia pentru a permite sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la competiţiile sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici