Federer, eliminat în sferturi la Wimbledon, va pierde locul 2 în clasamentul ATP

Tenismanul elveţian Roger Federer, care a fost eliminat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, unde era principalul favorit, va pierde poziţia secundă pe care se află în acest moment, informează BBC.

24 afișări
Imaginea articolului Federer, eliminat în sferturi la Wimbledon, va pierde locul 2 în clasamentul ATP

Federer, eliminat în sferturi la Wimbledon, va pierde locul 2 în clasamentul ATP (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Federer va ajunge pe locul trei în clasamentul ATP, poziţie pe care a ocupat-o, ultima oară, la 10 noiembrie 2003. De atunci, elveţianul a fost numai pe primele două poziţii ale ierarhiei tenismanilor profesionişti. Pe poziţia secundă va urca sârbul Novak Djokovici, care, tot miercuri, l-a eliminat pe taiwanezul Yen-Hsun Lu, în aceeaşi fază a competiţiei.

Roger Federer se află la cea de-a doua eliminare consecutivă în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, după ce la Roland Garros a fost învins de suedezul Robin Soderling. Până la turneul de la Roland Garros din acest an, Federer disputase 23 de semifinale de Grand Slam consecutive.

Învingătorul lui Federer, Tomas Berdych, este primul ceh de la Ivan Lendl, în 1990, care ajunge în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Principalul favorit la câştigarea turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, şi deţinătorul trofeului, elveţianul Roger Federer, a fost eliminat, miercuri, în sferturile de finală ale competiţiei londoneze de cehul Tomas Berdych.

Federer a fost învins cu scorul de 6-4, 3-6, 6-1, 6-4 de cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 12, la capătul unui meci care a durat două ore şi 34 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici