Federer se retrage de la Roland Garros

  • Calificat în optimi, Roger Federer s-a retras de la Roland Garros.
  • Elveţianul spune că nu vrea să îşi forţeze corpul, după un an de absenţă.
  • Anul acesta, Federer a suferit două operaţii la genunchi.
963 afișări
Imaginea articolului Federer se retrage de la Roland Garros

Federer se retrage de la Roland Garros

Federer şi-a luat la revedere de la turneul Roland Garros 2021. Elveţianul a luat decizia dificilă la o zi după victoria în faţa lui Dominik Koepfer. În turul 3 la Paris, elveţianul a trecut cu scorul 7-6 (5), 6-7 (3), 7-6 (4), 7-5 de jucătorul german. Partida a durat 3 ore şi 36 de minute şi s-a încheiat cu mult după miezul nopţii.

„După două operaţii la genunchi şi mai bine de un an de reabilitare, este important să-mi ascult corpul şi să mă asigur că nu îmi forţez limitele în grabă, pe drumul spre recuperare”, a declarat sportivul în vârstă de 39 de ani.

Luni, Federer urma să îl înfrunte pe teren pe al nouălea cap de serie italian, Matteo Berrettini.
 
„După discuţii lungi cu echipa mea, am decis că va trebui să abandonez Roland Garros astăzi", a declarat Federer, potrivit unui comunicat publicat de organizatorii French Open. „Sunt încântat că am obţinut trei victorii. Nu există o senzaţie mai intensă decât întorcerea pe teren", a adăugat elveţianul.
 
Anul trecut, Federer a suferit două operaţii la genunchi. Acesta a jucat doar trei meciuri în 16 luni înainte de a ajunge la Paris. Totuşi, sportivul nu a ascuns faptul că prioritatea sa în 2021 este Wimbledon-ul, care va începe pe 28 iunie.

Topul jucătorilor de tenis. Djokovici, Federer, Nadal

Între Federer, Nadal şi Djokovici se duce lupta pentru cel mai bun jucător din istoria tenisului. Primii doi au câte 20 de turnee de Grand Slam în carieră, iar ”Nole” are 18.

Fiecare şi-a tras ”partea leului” în câte unul dintre marile turnee. Roger Federer este rege la Wimbledon, pe iarbă, Novak Djokovici se simte cel mai bine la Australian Open, iar Rafael Nadal n-are rival la Roland Garros.

În acest moment, Djokovici ocupă primul loc în ierarhia mondială. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici