Fernando Torres, cel mai bun jucător al finalei Euro-2008

Atacantul Fernando Torres a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Campionatului European din Austria şi Elveţia, în care a marcat golul victoriei Spaniei, scor 1-0, în faţa Germaniei, care a adus ibericilor al doilea titlu european din istorie, după 44 de ani, transmite trimisul MEDIAFAX.

37 afișări
Imaginea articolului Fernando Torres, cel mai bun jucător al finalei Euro-2008

Fernando Torres, cel mai bun jucător al finalei Euro-2008

Torres a fost singurul atacant folosit de selecţionerul Spaniei, Luis Aragones, în întâlnirea cu Germania, după ce partenerul său, David Villa, s-a accidentat în semifinala cu Rusia, devenind indisponibil. El a hărţuit în permanenţă defensiva germană, până în minutul 78, când a fost înlocuit.

"Este o bucurie imensă. Trebuie să fie o sărbătoare enormă în Spania. Pentru mine este un vis devenit realitate. O victorie la un Campionat European valorează aproape cât un titlu mondial. Cred că am practicat un fotbal foarte bun pe întregul parcurs al turneului şi faptul că am câştigat trofeul înseamnă că s-a făcut dreptate", a declarat Torres, după finala Germania - Spania, disputată pe stadionul Ernst Happel, din Viena.

Atacantul în vârstă de 24 de ani a marcat golul victoriei Spaniei în minutul 33 al întâlnirii, după o pasă pe culoar de la Xavi Hernandez. El l-a depăşit în viteză pe fundaşul Philipp Lahm şi l-a lobat pe portarul Jens Lehmann, ieşit în întâmpinarea sa pentru a închide unghiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici