Festivalul Internaţional de Şah, în perioada 10 noiembrie-1 decembrie

Festivalul Internaţional de Şah Bucureşti, organizat de Clubul Parlamentarilor, se va desfăşura în perioada 10 noiembrie - 1 decembrie, urmând ca partidele din cadrul celor trei turnee să se dispute la Palatul Parlamentului din Capitală.

72 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Şah, în perioada 10 noiembrie-1 decembrie

Festivalul Internaţional de Şah, în perioada 10 noiembrie-1 decembrie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto/Publimedia)

Festivitatea de deschidere a Festivalului Internaţional de Şah Bucureşti a avut loc marţi, la Palatul Parlamentului, iar printre organizatorii acestui eveniment se numără şi Clubul Sportiv Apa Nova, Clubul Sportiv Municipal, Clubul Central de Şah şi Clubul Sportiv Sicilliana (toate din Bucureşti).

Prima competiţie din cadrul Festivalului Internaţional de Şah de la Bucureşti va fi turneul închis, în perioada 10 - 18 noiembrie, la care vor participa, pe bază de invitaţie, 12 juniori din şase ţări (România, Bulgaria, Muntenegru, Republica Moldova, Ungaria şi Croaţia).

Competiţia se va desfăşura pe durata a 11 runde, iar concurenţii vor primi cu toţii premii în bani astfel: locul I - 1.000 de lei, locul al II-lea - 900 lei, locul al III-lea - 800 de lei, locul al IV-lea - 700 de lei, locul al V-lea - 600 de lei, locul al VI-lea - 500 de lei, locul al VII-lea - 400 de lei, locul al VIII-lea - 350 de lei, locul al IX-lea - 300 de lei, locul al X-lea - 200 de lei, locul al XI-lea - 150 de lei şi locul al XII-lea - 100 de lei.

Cei cinci concurenţi români care vor participa la turneul închis sunt următorii: Tiberiu Georgescu (2382 punctaj ELO), Iulian Turcu (2197 ELO), Mădălina Anuşca (2049 ELO), Teodora Trăistaru (2196 ELO) şi Maria Ruxandra Ilie (1938 ELO).

Cel mai puternic participant invitat la acest turneu este bulgarul Enchev Ivajlo cu un punctaj ELO de 2416.

Cel de-al doilea turneu din cadrul Festivalului Internaţional de Şah Bucureşti este un Open pentru copii şi juniori până la 20 de ani, care se va desfăşura în perioada 21 - 28 noiembrie.

Premiile acordate la această competiţie vor fi în valoare totală de 13.500 de lei şi vor fi acordate celor mai buni şahişti de la şase categorii de vârstă.

A treia competiţie va avea loc în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie şi va fi un turneu de şah rapid.

Festivalul Internaţional de Şah Bucureşti se va încheia în data de 1 decembrie cu două turnee de simultan, susţinute de Corina Peptan (mare maestră internaţională, multiplă campioană naţională şi mondială) şi de Cristina Foişor (mare maestră internaţională).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici