FIA a publicat corespondenţa electronică dintre Alonso, Pedro de la Rosa şi Coughlan

FIA a dat publicităţii, vineri, dosarul ce conţine motivele pentru care McLaren-Mercedes a fost sancţionată pentru spionaj, principalele dovezi bazându-se pe corespondenţa electronică dintre piloţii Alonso şi Pedro de la Rosa, pe de o parte, şi Mike Coughlan şi Nigel Stepney, pe de altă parte.

1 afișare
Imaginea articolului FIA a publicat corespondenţa electronică dintre Alonso, Pedro de la Rosa şi Coughlan

FIA a publicat corespondenţa electronică dintre Alonso, Pedro de la Rosa şi Coughlan

Dosarul dat publicităţii de Federaţia Internaţională de Automobilism cuprinde o parte din corespondenţa electronică dintre piloţii echipei McLaren, Fernando Alonso şi Pedro de la Rosa, precum şi email-urile schimbate de Pedro de la Rosa şi fostul designer-şef al team-ului britanic, Mike Coughlan, care au fost determinante în ceea ce priveşte sancţionarea echipei McLaren-Mercedes pentru spionaj.

Mike Coughlan este cel care a conceput monoposturile folosite de Alonso şi Lewis Hamilton în acest sezon şi cel care a primit informaţiile secrete de la fostul angajat al echipei Ferrari, Nigel Stepney.

Echipa McLaren-Mercedes a fost sancţionată, joi, de Consiliul Mondial al FIA cu retragerea tuturor punctelor obţinute în acest sezon, respectiv 166 de puncte în primele 13 etape ale Campionatului Mondial de Formula 1. De asemenea, McLaren nu va primi niciun punct până la finalul campionatului şi va trebui să plătească o amendă record de 100 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici