FIA: Circuitul de la Palatul Parlamentului ar putea găzdui şi curse de F1

Circuitul amenajat în jurul Palatului Parlamentului pentru competiţia internaţională FIA GT poate găzdui şi World Touring Cars Championship (WTCC), standardele fiind aceleaşi, precum şi Formula1, dar numai după modificări şi investiţii majore, potrivit unui oficial FIA.

405 afișări
Imaginea articolului FIA: Circuitul de la Palatul Parlamentului ar putea găzdui şi curse de F1

FIA: Circuitul de la Palatul Parlamentului ar putea găzdui şi curse de F1 (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt multe ţări din lume care speră la un circuit de Formula 1. El poate să şi existe, dar introducerea lui în calendar ţine, până la urmă, de decizia consiliului Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), şi de a lui Bernie Ecclestone, şeful Formula 1", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul responsabil pentru circuite al FIA, Tony Iddon, aflat în România pentru a inspecta traseul din jurul Palatului Parlamentului.

El a explicat că circuitul din Bucureşti ar putea găzdui fără probleme WTCC deoarece standardele sunt aceleaşi ca pentru FIA GT.

"Pentru ca acest circuit să poată îndeplini standaredele Formula 1 trebuie investiţi foarte mulţi bani. Şi nu e vorba numai de pistă şi de spaţii de siguranţă, ci şi de suprafaţele necesare pentru publicul foarte numeros al Formula 1, pentru paddock-uri şi echipe. De asemenea este nevoie de aşa numitele zone de ospitalitate. (...) Nu spun că circuitul din Bucureşti nu ar putea găzdui niciodată Formula 1, însă modificările necesare sunt semnificative", a precizat Iddon.

Potrivit acestuia, investiţia într-un circuit construit de la zero este foarte mare, iar competiţia dintre statele care vor un circuit de Formula 1 este acerbă.

"Este vorba de raţiuni economice până la urmă. Pentru a construi un circuit e nevoie de câteva miliarde de euro. Pe de altă parte, amenajarea unui circuit existent şi aducerea lui la standardele Formula 1 ar costa circa 350 de milioane de euro", a arătat spus oficialul FIA.

În perioada 22-24 august, circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului va găzdui campionatele FIA GT şi Formula 3 Marea Britanie, precum şi Cupa Dacia Logan, reunite în cadrul evenimentului Bucharest City Challenge.

"Suprafaţa de anul trecut a fost foarte bună şi nu văd motive pentru a face schimbări pentru ediţia 2008. Am verificat traseul ieri şi totul este în regulă", a declarat Iddon.

Calendarul competiţional pentru anul viitor va fi stabilit de către FIA în luna septembrie a acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici