FIA şi Formula 1 Group au semnat Acordul Concorde

Federaţia Internaţională de Automobilism, care reglementează din punct de vedere sportiv şi tehnic Marele Circ, şi Formula 1 Group, companie condusă de Bernie Ecclestone, care administrează drepturile comerciale ale Formulei 1, au semnat Acordul Concorde, act care va guverna F1 în următorii 7 ani.

129 afișări
Imaginea articolului FIA şi Formula 1 Group au semnat Acordul Concorde

Bernie Ecclestone (în stânga) şi preşedintele FIA, Jean Todt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul Concorde este un contract încheiat între FIA, Ecclestone şi echipe, pe baza căruia se desfăşoară principalul sport automobilistic. Una dintre cele mai importante prevederi ale sale se referă la împărţirea banilor din Formula 1, un sport cu venituri de peste 1,2 miliarde de euro anual.

Pentru a intra în vigoare, Acordul Concorde trebuie semnat şi de cele 11 echipe participante la Campionatul Mondial de Formula 1.

"Acordul reprezintă o bază solidă pentru dezvoltarea Campionatului Mondial de Formula 1", a anunţat FIA într-un comunicat, citat de BBC.

Detaliile contractului nu au fost date publicităţii, dar FIA şi-a asigurat o cotă mult mai mare de bani decât cea din anteriorul acord, care a expirat la finalul anului 2012.

Obţinerea ratificării actulului de către echipe va fi ceva mai greu de obţinut, deoarece acestea s-au plâns că Ecclestone oferă prea puţini bani team-urilor, păstrând cote importante pentru angajatorii săi, fondul de investiţii CVC Capital Partners.

"Bernie face o treabă fantastică pentru patronii lui. Putem să-l criticăm, dar el îşi face treaba mai bine ca noi şi ţine banii pentru angajatorii săi. Dacă echipele dau dovadă de lipsă de coeziune în încercarea de a obţine bani mai mulţi, atunci ele însele trebuie să se învinovăţească", declara Martin Whitmarsh, managerul McLaren-Mercedes, la începutul sezonului 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici