FIFA a anunţat nominalizările pentru cel mai bun portar al lumii în 2021

  • The Best FIFA Men's Goalkeeper a ajuns la faza nominalizării celor cinci finalişti.
  • Aceştia sunt Alisson, Donnarumma, Mendy, Neuer şi Schmeichel. Doi dintre cei cinci nominalizaţi, Alisson Becker şi Manuel Neuer, au mai câştigat premiul.
773 afișări
Imaginea articolului FIFA a anunţat nominalizările pentru cel mai bun portar al lumii în 2021

Site-ul oficial al FIFA a publicat o evaluare a a candidaţilor, analizând performanţele acestora.

Alisson

Contribuţiile portarului lui Liverpool la campaniile din Premier League şi UEFA Champions League din sezonul trecut i-au adus un loc în FIFA FIFPRO Men's World XI, pentru a doua oară în cariera sa. De asemenea, el a fost esenţial pentru Brazilia, care a ajuns în finala Copa America şi s-a calificat la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, cu şase meciuri înainte de finalul campaniei preliminare.

Alisson a intrat recent într-un top select al portarilor brazilieni, devenind al şaselea goalkeeper care a ajuns la 50 de selecţii pentru Brazilia.

Gianluigi Donnarumma

Donnarumma a jucat un rol important în triumful Italiei la UEFA EURO 2020, neprimind gol în cele trei meciuri din grupă şi excelând la loviturile de departajare care au decis semifinala cu Spania şi finala cu Anglia.

El a fost recompensat pentru eforturile sale cu premiul pentru jucătorul turneului, fiind pentru prima dată când acesta a fost acordat unui portar.

În ultimul său sezon la AC Milan, înainte de a se alătura echipei Paris Saint-Germain, Donnarumma a primit al treilea cel mai mic număr de goluri în Serie A, ajutându-şi echipa să ocupe locul al doilea.

Edouard Mendy

Atât de mult a contribuit Mendy la câştigarea Ligii Campionilor de către Chelsea în sezonul trecut, încât a fost desemnat portarul sezonului în cadrul turneului. De asemenea, el a fost vital pentru Senegal, care a ajuns în runda finală a competiţiei africane de calificare pentru Qatar 2022.

Mendy a încheiat fără gol 9 dintre cele 12 meciuri din Liga Campionilor pe care le-a jucat sezonul trecut, egalând recordul competiţiei, deţinut de Santiago Canizares (2000/01) şi Keylor Navas (2015/16).

Manuel Neuer

Ajutând-o pe Bayern Munchen să câştige Bundesliga în sezonul trecut, cel mai bun portar în versiunea FIFA, în 2020, a stabilit un nou record all-time al competiţiei în ceea ce priveşte numărul de meciuri fără gol primit. A ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu clubul său şi în 16-imile de finală ale EURO 2020 cu Germania şi, de asemenea, şi-a ajutat ţara să devină prima naţiune europeană care se califică pentru Qatar 2022.

Neuer a fost între buturi în şase dintre cele zece meciuri de calificare ale Germaniei pentru finala mondială de anul viitor, terminând de partea câştigătoare în fiecare dintre ele, fără să primească gol. În acest an, a devenit, de asemenea, primul portar german care a ajuns la 100 de selecţii pentru echipa naţională.

Kasper Schmeichel

Schmeichel s-a remarcat în ultimul an pentru Danemarca. Nu doar că a contribuit în mod decisiv la calificarea în semifinalele EURO 2020, ci a încheiat opt dintre cele zece meciuri ale acestei ţări în preliminariile pentru Qatar 2022, fără să primească niciun gol, ajutându-i pe danezi să devină a doua naţiune europeană care se califică la turneul final. În plus, Schmeichel a câştigat şi Cupa Angliei cu Leicester City.

La EURO 2020, Schmeichel a făcut 18 parade reuşite, al doilea cel mai mare număr de parade din turneu, după elveţianul Yann Sommer, care a ajuns la cota 21.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici