FIFA a modificat regulamentul privind componenţa loturilor pentru Jocurile Olimpice

  • Federaţia Internaţională de Fotbal a eliminat pentru ediţia din acest an restricţia conform căreia lotul echipelor naţionale de fotbal participante la Jocurile Olimpice de Vară să fie format doar din 18 jucători, plus 4 rezerve.
  • Acum, chiar dacă pe foaia de joc vor putea fi trecuţi tot 18 jucători, lotul poate fi modificat de la meci la meci.
216 afișări
Imaginea articolului FIFA a modificat regulamentul privind componenţa loturilor pentru Jocurile Olimpice

FIFA a modificat regulamentul privind componeţa loturilor pentru Jocurile Olimpice

Decizia a fost luată ca urmare a demersului iniţiat de Federaţia Română de Fotbal şi Federaţia Spaniolă de Fotbal, demers susţinut ulterior de mai multe federaţii, inclusiv din alte confederaţii, precum Franţa, Germania, Mexic, Australia, Coreea de Sud, Noua Zeelanda, Africa de Sud şi Honduras.

Lotul final trebuia să fie format din 18 jucători şi 4 alţi fotbalişti pe lista suplimentară, la care s-ar fi putut apela doar în cazul unor indisponibilităţi. Acum, chiar dacă pe foaia de joc vor putea fi trecuţi tot 18 jucători, lotul poate fi modificat de la meci la meci.

Decizia se aplică doar ediţiei din acest an a Jocurilor Olimpice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici