FIFA a ratificat Codul mondial antidoping care va intra în vigoare în 2009

FIFA a ratificat vineri, cu ocazia Congresului de la Sydney, Codul mondial antidoping revizuit, care va intra în vigoare în ianuarie 2009.

14 afișări
Imaginea articolului FIFA a ratificat Codul mondial antidoping care va intra în vigoare în 2009

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Delegaţiile celor 175 de ţări s-au pronunţat în favoarea acceptării acestui Cod, în timp ce doar o ţară s-a opus.

În februarie 2007, preşedintele FIFA, Joseph Blatter şi omologul său de la Agenţia Mondială Antipoding (AMA), John Fahey, au semnat o declaraţie de intenţie pentru acceptarea Codului.

FIFA nu a fost de acord cu primul Cod mondial, în vigoare din 2004, căruia îi reproşa în special că nu are în vedere statutul particular al fotbalului. După adoptarea, în noiembrie 2007, a noii versiuni, oficialii forului mondial s-au declarat satisfăcuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici