FIFA: Gianni Infantino propune extinderea numărului de echipe pentru Campionatul Mondial la 48

Gianni Infantino, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) a propus extinderea numărului de echipe pentru Campionatul Mondial la 48, mai mare decât cel din campania dinainte de alegeri, informează BBC.

258 afișări
Imaginea articolului FIFA: Gianni Infantino propune extinderea numărului de echipe pentru Campionatul Mondial la 48

FIFA: Gianni Infantino propune extinderea numărului de echipe pentru Campionatul Mondial la 48

Italianul susţine că 16 dintre aceste echipe vor fi eliminate în urma unui meci de baraj înaintea fazei grupelor, însă partidele vor fi organizate în ţara gazdă a competiţiei. Restul turneului ar urma să se desfăşoare după aceleaşi reguli ca şi până în prezent, cu 32 de echipe în faza grupelor, urmate de fazele eliminatorii. În campania dinaintea alegerilor, Infantino propusese extinderea numărului de echipe pentru Campionatul Mondial la 40.

Preşedintele FIFA a spus că o decizie în acest caz va fi luată în cadrul consiliului ce va avea loc în luna ianuarie a anului 2017.

"Este doar o idee, încercăm să găsim cea mai bună soluţie. Vom dezbate această propunere luna aceasta, iar o decizie va fi comunicată în luna ianuarie 2017. FIFA vrea să dezvolte fotbalul în întreaga lume, iar Cupa Mondială este cel mai mare eveniment care există. E mai mult decât o competiţie, este un eveniment social", a spus Gianni Infantino.

Infantino a fost desemnat noul preşedinte al FIFA în luna februarie a acestui an, înlocuindu-l pe Sepp Blatter, cel care a fost suspendat, alături de Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici