David Heard, fosta legendă a clubului Manchester United, a murit la vârsta de 82 de ani

David Heard, fostul atacant al echipelor Manchester United şi Arsenal, dar şi manager al echipei Lincoln City, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani.

461 afișări
Imaginea articolului David Heard, fosta legendă a clubului Manchester United, a murit la vârsta de 82 de ani

David Heard, fosta legendă a clubului Manchester United, a murit la vârsta de 82 de ani

Scoţianul David Heard a avut 265 de apariţii în tricoul echipei Manchester United şi a marcat 145 de goluri, două dintre acestea în finala Cupei Angliei din 1963, câştigată împotriva celor de la Leicester, primul trofeu major după dezastrul aerian de la Munchen, din 1968.

Heard a marcat în ultimul meci de campionat, cu Arsenal, disputat înaintea accidentului de avion în care şi-au pierdut viaţa 23 de persoane.

Heard, care a avut şi cinci prezenţe în naţională, şi-a început cariera la Stockport şi a evoluat, de asemenea, pentru Stoke şi Waterford.

Fiu al fostului atacant de la Manchester City, Alec Heard, David şi-a făcut debutul la echipa mare a clubului Arsenal în 1954 şi a marcat 99 de goluri în 166 apariţii în tricoul "tunarilor".

După ce a ajuns la Manchester United în 1961, David Heard a marcat în Cupa Angliei, Cupa Ligii şi toate cele trei competiţii de club europene, fiind coleg în atac cu Denis Law.

David Heard a cucerit două titluri de campion pe Old Trafford, însă nu a fost convocat pentru finala Cupei Campionilor Europeni, împotriva celor de la Benfica, în 1968, câştigată de Manchester United cu scorul de 4-1, după prelungiri.

De asemenea, după ce şi-a încheiat cariera de jucător, Heard a fost manager la Lincoln City.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici