FIFA lansează un nou proiect, cu meciuri amicale

  • FIFA va lansa un proiect pilot de meciuri amicale intitulat FIFA Series.
  • Acesta va începe în patru ţări, luna viitoare, a anunţat luni forul de conducere al fotbalului mondial.
241 afișări
Imaginea articolului FIFA lansează un nou proiect, cu meciuri amicale

FIFA lansează un nou proiect, cu meciuri amicale

Deşi nu există trofee sau premii în bani, proiectul este conceput pentru a aduce beneficii echipelor naţionale care nu au ocazia de a juca împotriva echipelor din alte confederaţii, FIFA urmând să acopere costurile de deplasare, scrie Reuters.

În perioada 18-26 martie va avea loc lansarea FIFA Series în patru ţări - Arabia Saudită, Algeria, Azerbaidjan şi Sri Lanka. Patru echipe se vor afla într-o singură locaţie şi vor disputa câte două meciuri fiecare.

"Unele ţări nu au jucat niciodată cu echipe din afara confederaţiilor lor", a declarat Elkhan Mammadov, directorul asociaţiilor membre regionale ale FIFA pentru Europa. "Ele pot câştiga experienţă competiţională jucând cu echipe din afara confederaţiei lor, jucând cu echipe cu un stil de joc complet diferit”, a adăugat Mammadov.

"În prezent, avem 20 de echipe pentru ediţia pilot. Pentru ediţia din 2026 sperăm să avem mult mai multe", a mai spus Mammadov. Arabia Saudită va găzdui două grupe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici