FIFA nu ia nicio măsură disciplinară faţă de Thiery Henry

Comitetul Disciplinar al FIFA a decis, în şedinţa de luni, că nu există "niciun temei legal" pentru a lua o măsură faţă de atacantul Thierry Henry în urma henţului comis în meciul retur al barajaului pentru calificare la CM-2010, dintre Franţa şi Irlanda, din 18 noiembrie 2009.

14 afișări
Imaginea articolului FIFA nu ia nicio măsură disciplinară faţă de Thiery Henry

FIFA nu ia nicio măsură disciplinară faţă de Thiery Henry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La 2 decembrie 2009, Comitetul Executiv al FIFA a cerut Comitetului Disciplinar să analizeze henţul comis de către Thierry Henry în timpul meciului Franţa - Irlanda, din 18 noiembrie 2009, precum şi să ia în considerare posibilele măsuri disciplinare. În cadrul reuniunii din 18 ianuarie 2010, Comisia de Disciplină a ajuns la concluzia că această instanţă nu are niciun fundament legal pentru a analiza cazul, henţul neputând fi considerat o încălcare gravă cum se stipulează în articolul 77a din Codul Disciplinar al FIFA. Nu există niciun alt text juridic ce ar permite comisiei să impună sancţiuni pentru orice incidente nevăzute de arbitrii în timpul meciurilor", se arată în comunicatul forului mondial.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Jean-Pierre Escalettes, a catalogat drept "logică" decizia FIFA: "Că Thierry Henry nu va fi sancţionat nu e deloc surprinzător, este un lucru logic. Nimic din regulile FIFA nu ar fi permis să fie pedepsit, iar FIFA nu a făcut decât să aplice regulamentul. Sper că este finalul acestei poveşti, sper din toată inima".

Naţionala Franţei s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după ce a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1 după prelungiri, cu reprezentativa Irlandei, în returul barajului european. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henţ. În meciul tur de baraj, Franţa a învins cu scorul de 1-0.

După meci, presa irlandeză l-a calificat drept "trişor" pe Thierry Henry, considerând că naţionala Irlandei a fost "furată" în meciul cu Franţa.

Deşi Thierry Henry a declarat că rejucarea acestui meci ar fi "cea mai corectă soluţie", FIFA a anunţat că meciul dintre cele două reprezentative nu se va rejuca, deoarece deciziile arbitrilor luate în timpul partidelor sunt considerate definitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici