FIFA permite jucarea meciurilor la altitudine

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă la Sydney, decizia Comitetului Executiv al forului mondial de a suspenda hotărârea prin care se interzicea jucarea meciurilor la o altitudine de peste 3.000 m, informează site-ul oficial al organismului internaţional.

16 afișări
Imaginea articolului FIFA permite jucarea meciurilor la altitudine

FIFA permite jucarea meciurilor la altitudine (Imagine: Mediafax Foto)

"Comitetul Medical al FIFA a recomandat ca echipele să se aclimatizeze corespunzător dacă evoluează la o altitudine mare. Comitetul vrea să examineze asta, şi alte condiţii extreme de a evolua, cum ar fi căldura, poluarea şi umiditatea. Preşedintele Comitetului Medical doreşte să analizeze implicaţiile mai largi ale practicării fotbalului în condiţii extreme, deci Comitetul Executiv a suspendat temporar decizia de anul trecut prin care se interzicea jucarea fotbalului la mare altitudine", a spus Joseph Blatter.

Preşedintele FIFA a precizat că forul pe care îl conduce nu are altă opţiune decât de a suspenda Federaţia de Fotbal din Irak după ce guvernul din aceeaşi ţară a anunţat că va dizolva Comitetul Olimpic Naţional.

"Comitetul Executiv nu are altă alternativă decât de a suspenda Federaţia după ce guvernul a anunţat că va dizolva Comitetul Olimpic Naţional şi deci toate federaţiile sportive, incluzând fotbalul. Aceasta este contrar cu statutele FIFA. Au până în 29 mai să revină asupra deciziei altfel Irak nu va putea evolua împotriva Australiei sâmbătă. Nu pot să înţeleg asta, Federaţia din Irak are alegeri în această vară. Dar sunt optimist, cred că vor juca până la urmă", a mai spus Blatter.

Joseph Blatter a mai spus în cadrul conferinţei de presă de la Sydney, ocazionată de şedinţa Comitetului Executiv al FIFA, că este încrezător că "Regula 6+5" (n.r. - şase jucători autohtoni şi 5 fotbalişti străini în cadrul unui club) va fi adoptată până în sezonul 2012-2013. "Este un subiect apropiat de inima mea. Vom începe pas cu pas, cu patru plus şapte în 2010 şi cinci plus şase în 2011, pentru ca în 2012 să fie şase plus cinci", a concluzionat Blatter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici