FIFA va prezenta în octombrie sau noiembrie un nou plan pentru arbitrajul la nivel înalt

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a anunţat, marţi, că forul mondial va prezenta, în octombrie sau noiembrie, un nou plan pentru îmbunătăţirea arbitrajului la nivel înalt.

14 afișări
Imaginea articolului FIFA va prezenta în octombrie sau noiembrie un nou plan pentru arbitrajul la nivel înalt

FIFA va prezenta în octombrie sau noiembrie un nou plan pentru arbitrajul la nivel înalt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom îmbunătăţi arbitrajele. Cum vom face asta? După Cupa Mondială din 1990, am creat un grup de studiu numit «fotbal 2000». De atunci, am făcut câteva amendamente, ca în cazul pasei înapoi la portar. Nu am început abia astăzi. Este un proces în desfăşurare. Vom prezenta în octombrie-noiembrie un nou plan pentru îmbunătăţirea arbitrajelor la nivel înalt", a spus Blatter.

Joseph Blatter a făcut aceste precizări în contextul în care la Cupa Mondială din Africa de Sud au existat două greşeli grave de arbitraj, la meciurile Germania - Anglia şi Argentina - Mexic, din optimile de finală.

Blatter şi-a cerut scuze pentru erorile de arbitraj din optimile de finală ale CM şi a declarat că problema arbitrajului video va fi evocată întră-o reuniune a forului mondial, la 21-22 iulie, la Cardiff.

Golul nevalidat englezului Frank Lampard în meciul cu Germania şi reuşita din ofsaid a argentinianului Carlos Tevez în poarta Mexicului au relansat dezbaterile referitoare la necesitatea introducerii probei video în arbitraj, solicitare neagreată de International Board şi de FIFA.

Arbitrul uruguayan Jorge Larrionda nu a acordat un gol valabil marcat de englezul Frank Lampard. Şutul său a lovit transversala, iar apoi balonul a trecut clar de linia porţii, conform reluărilor televizate, la meciul Anglia - Germania, în optimile Cupei Mondiale, de duminică, de la Bloemfontein.

Tot duminică, arbitrul italian Roberto Rosetti a validat un gol marcat pentru Argentina de Carlos Tevez, din ofsaid, la meciul cu Mexic, de la Johannesburg, din aceeaşi fază a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici