Filmul cu Maradona naşte controverse

  • Amazon Prime a lansat de curând o miniserie dedicată unuia dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii, Diego Armando Maradona.
  • Clubul Lazio Roma le-a transmis celor de la Amazon să scoată 50 de secunde dintr-unul din episoadele miniseriei.
507 afișări
Imaginea articolului Filmul cu Maradona naşte controverse

Filmul cu Maradona naşte controverse

În cea mai nouă ecranizare a vieţii lui Maradona, de către platforma de streaming Amazon Prime, argentinianul le ţine un discurs colegilor de la Napoli. Acţiunea se petrece în 1985, iar napoletanii joacă acasă, pe San Paolo, celor de la Lazio.
 
„Fasciştii ăştia vor să ne umilească. Vor să ne vadă în genunchi, acasă la noi. Nu o să le permitem asta, o să luptăm pentru fiecare minge”, este discursul lui El Pibe d’Oro pentru colegi. 
 
Lazio nu a primit bine această alegere a scenariştilor de la Amazon Prime. Într-un comunicat remis publicităţii, lazialii au catalogat drept insultă, la adresa clubului şi fanilor, exprimarea “fasciştii ăştia”. 
 
 
Lazio este recunoscut drept un club care are afinităţi cu extrema dreapta din Italia.  Celebrarea lui Paulo Di Canio după un gol împotriva rivalilor de la Roma, în 2005, a adus un val de critici din lumea întreagă. Di Canio şi-a bucurat fanii cu infamul salut fascist. 
 
Maradona va fi omagiat toată luna noiembrie de către Napoli. Italienii, care au câştigat cu argentinian 2 titluri de campioni, în anii 1987 şi 1990, vor avea pe tricourile de joc portretul stilizat al lui Maradona. Maradona a decedat pe 25 noiembrie, anul trecut. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici