FINA se pregăteşte să elimine limita de vârstă pentru preşedinte

Conducerea Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA) intenţionează să elimine limita de vârstă pentru preşedinte şi pentru înalţi oficiali, fixată în acest moment la 80 de ani.

75 afișări
Imaginea articolului FINA se pregăteşte să elimine limita de vârstă pentru preşedinte

FINA se pregăteşte să elimine limita de vârstă pentru preşedinte (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Eliminarea limitei de vârstă va fi dezbătută la un congres extraordinar, care va avea loc în 23 iulie, la Kazan, înaintea Campionatelor Mondiale, informează Associated Press.

Dacă această propunere va fi adoptată, principalul beneficiar ar fi actualul preşedinte Julio Maglione din Uruguay, care intenţionează să candideze pentru un al treilea mandat de patru ani, în 2017, când va fi în vârstă de 81 de ani.

FINA mai intenţionează să înfiinţeze o funcţie cu puteri mai mari, cea de prim-vicepreşedinte, care va fi ocupată de unul dintre cei cinci vicpreşedinţi ai forului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici