Finala Australian Open la feminin, între Na Li şi Dominika Cibulkova

Jucătoarea chineză de tenis Na Li, cap de serie numărul 4, şi sportiva slovacă Dominika Cibulkova, a 20-a favorită a competiţiei, s-au calificat, joi, în finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

870 afișări
Imaginea articolului Finala Australian Open la feminin, între Na Li şi Dominika Cibulkova

Finala Australian Open la feminin, între Na Li şi Dominika Cibulkova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Li a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Eugenie Bouchard (Canada), cap de serie numărul 30.

Na Li a acces pentru a treia oară în ultimul act la Melbourne, după ce a pierdut finalele din 2011 şi 2013. Na Li, în vârstă de 31 de ani, este prima jucătoare din Asia care s-a impus într-un turneu de Grand Slam, la Roland-Garros în 2011.

Cibulkova a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-2, de Agnieszka Radwanska (Polonia), a cincea favorită a competiţiei.

Dominika Cibulkova, în vârstă de 24 de ani, este prima jucătoare din Slovacia care ajunge în finala unui turneu de Grand Slam.

Cibulkova a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-0, pe Simona Halep, cap de serie numărul 11.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici