Finala Cupei Ligii, prima din ultimii 35 de ani în care vor exista locuri în picioare

Finala Cupei Ligii dintre Manchester United şi Newcastle United, din 26 februarie, va avea pe stadion zone de acces cu bilete în picioare, în condiţii de siguranţă, pentru prima dată după 35 de ani când unii fani pot sta în picioare la o finală, a anunţat joi Liga Engleză de Fotbal (EFL).

234 afișări
Imaginea articolului Finala Cupei Ligii, prima din ultimii 35 de ani în care vor exista locuri în picioare

Finala Cupei Ligii, prima din ultimii 35 de ani în care vor exista locuri în picioare

Stadionul Wembley, cu o capacitate de 90.000 de spectatori, va avea zone în care se va putea sta în picioare în spatele fiecărei porţi, cu 867 de locuri disponibile pentru fanii celor două cluburi în tribunele de est şi de vest.

Terenurile din primele divizii ale Angliei au fost transformate în stadioane cu locuri numai pe scaune în urmă cu aproape 30 de ani, după ce suporterii lui Liverpool au fost striviţi în zonele supraaglomerate şi îngrădite de pe stadionul Hillsborough, în 1989, ceea ce a dus la 97 de morţi.

"În aceste zone, fanilor li se permite să stea în picioare la meciuri, în spaţii alocate în spatele unei bariere sau a unei balustrade care îi împiedică să cadă în faţă", a precizat EFL într-un comunicat.

"În toate celelalte zone ale stadionului, suporterii trebuie să rămână aşezaţi".

Decizia vine în urma unui proces în care cluburi precum Cardiff City, Chelsea, Manchester City, Manchester United şi Tottenham Hotspur au oferit fanilor de acasă şi din deplasare locuri în picioare în zonele desemnate pentru scaune.

Guvernul britanic a declarat în luna iulie a anului trecut că mai multe cluburi de fotbal britanice vor adopta zone sigure în picioare în cadrul stadioanelor lor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici