FINALA EURO 2012: Spania a ÎNVINS Italia, scor 4-0, şi a CÂŞTIGAT Campionatul European pentru a doua oară consecutiv

Reprezentativa Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins selecţionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminică, în finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.

10982 afișări
Imaginea articolului FINALA EURO 2012: Spania a ÎNVINS Italia, scor 4-0, şi a CÂŞTIGAT Campionatul European pentru a doua oară consecutiv

FINALA EURO 2012: Spania a ÎNVINS Italia, scor 4-0, şi a CÂŞTIGAT Campionatul European pentru a doua oară consecutiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Golurile au fost marcate de David Silva '14, Jordi Alba '41, Fernando Torres '84 şi Juan Mata '88.

Echipele de start:

Spania: Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Busquets - Iniesta, Silva, Fabregas. Selecţioner: Vicente Del Bosque.

Italia: Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Marchisio, Pirlo, De Rossi - Montolivo - Cassano, Balotelli. Selecţioner: Cesare Prandelli.

Meciul a fost arbitrat de portughezul Pedro Proenca, ajutat de conaţionalii săi Bertino Cunha Miranda şi Ricardo Jorge Ferreira Santos, asistenţi suplimentari fiind Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa şi Duarte Nuno Pereira Gomes. Rezervă a fost turcul Cüneyt Cakır, iar rezervă pentru asistenţi a fost tot un turc, Bahattin Duran.

Din minutul 62, Italia a avut un jucător mai puţin în teren, după ce Thiago Motta s-a accidentat şi nu a putut fi înlocuit, deoarece selecţionerul Cesare Prandelli făcuse toate cele trei schimbări.

La finală au asistat şi numeroase personalităţi: preşedintele UEFA, Michel Platini, preşedintele FIFA, Joseph Baltter, preşedintele CIO, Jacques Rogge, premierul italian Mario Monti şi cel spaniol Mariano Rajoy, prinţul Felipe al Spaniei sau preşedintele ucrainean Victor Ianukovici. De asemenea, au fost prezenţi şi jucătorii spanioli David Villa şi Carles Puyol, care nu au fost incluşi îl lotul pentru Campionatul European din Ucraina şi Polonia din cauza accidentărilor.

DESFĂŞURAREA LIVE TEXT A MECIULUI:

Min. 90+3 Se termină partida! Spania este campioană europeană!

Min. 91 - Sergio Ramos reia spectaculos, cu călcâiul, după o centrare a lui Torres. Buffon prinde.

Min. 88 - GOOOOL Spania! Mata marchează în poarta rămasă goală, după o pasă a lui Fernando Torres.

Min. 84 - GOOOOL Spania! Torres marchează cu un şut plasat, după o pasă a lui Xavi

Min. 80 - Pedro şutează de la distanţă, balonul nu-i pune probleme lui Buffon.

Min. 73 - Un-doi de efect al spaniolilor în careul Italiei, Fabregas centrează, dar Abate respinge.

Min. 69 - Xavi primeşte o minge în careul italian, dar greşeşte centrarea.

Min. 60 - Thiago Motta se accidentează şi Italia rămâne în 10 oameni. Prandelli a efectuat toate schimbările.

Min. 51 - Mare ocazie a Italiei! Di Natale scapă singur cu Casillas, dar şutează în portarul iberic.

Min. 49 - Bonucci loveşte mingea cu mâna în careu, dar arbitrul Proenca nu dictează nimic! Spaniolii protestează vehement.

Min. 48 -Fabregas face spectacol în careul italian şi este aproape să înscrie. Buffon respinge cu piciorul.

Min. 47 - Noul intrat, Di Natale, are prima ocazie a reprizei secunde. Atacantul italian a trimis cu capul peste poarta lui Casillas.

Min. 46 - A început cea de-a doua repriză! Prandelli l-a introdus pe Di Natale în locul lui Cassano.

Min. 45+2 Prima repriză se încheie. Spania conduce cu 2-0 după ce a speculat ambele ocazii clare avute.

Min. 42 - GOOOOL Spania! Jordi Alba marchează, după o pasă foarte bună a lui Xavi.

Min. 33 - Cassano şutează bine de la distanţă, dar Casillas este din nou la post şi respinge.

Min. 29 - Cassano pătrunde în careul spaniol, îşi întoarce adversarul, dar şutul său este reţinut cu siguranţă de Casillas.

Min. 27 - Pericol la poarta lui Casillas. O centrare de pe partea stângă a fost aproape să fie reluată în plasă de italieni, după ce Casillas nu a reuşit să prindă.

Min. 18 - Emoţii pentru Spania după un corner executat de Pirlo. Chiellini a fost aproape să trimită cu capul spre poarta ibericilor, dar Casillas a boxat prompt.

Min. 14 - GOOOOL Spania! David Silva înscrie cu capul după o fază splendidă a spaniolilor. Fabregas a centrat de pe dreapta, iar Silva a trimis balonul în poarta lăsată goală de Buffon.

Min. 9 - Prima mare ocazie a partidei! Xavi primeşte un balon în careul Italiei, şutează, dar balonul nu prinde cadrul porţii.

Min. 7 - Prima ocazie a partidei! Sergio Ramos trimite cu capul, din 8 metri, după un corner executat de Xavi. Mingea se duce puţin peste poarta lui Buffon.

Min. 6 - Sergio Ramos execută o lovitură liberă, dar balonul şutat de el trece peste poartă

Min.1 - A început partida! Spania a avut lovitura de start.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici