Fiorentina îl va înlocui pe Mutu cu Antonio Cassano

Oficialii clubului AC Fiorentina l-au achiziţionat sub formă de împrumut pe atacantul echipei Sampdoria Genova, Antonio Cassano, acesta urmând să-l înlocuiască pe românul Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, informează Radio Blu, citat de site-ul fiorentinanews.com.

17 afișări
Imaginea articolului Fiorentina îl va înlocui pe Mutu cu Antonio Cassano

Fiorentina îl va înlocui pe Mutu cu Antonio Cassano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cassano, care a efectuat astăzi vizita medicală, va evolua sub formă de împrumut până la finalul sezonului la Fiorentina. Atacantul italian era împrumutat la Sampdoria de spaniolii de la Real Madrid.

Sursa citată notează că Antonio Cassano, care în acest moment este accidentat, va fi prezentat oficial luni şi va purta tricoul cu numărul 99 la Fiorentina.

Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a declarat că îl dorea de mai mult timp pe Cassano: "Chiar dacă nu exista problema cu Mutu, tot mi-aş fi dorit să-l antrenez pe Cassano".

Pe de altă parte, site-ul oficial al grupării din Florenţa a anunţat achiziţionarea atacantului brazilian Keirrison de Souza Carneiro, de la echipa FC Barcelona. Keirrison, în vârstă de 21 de ani, va evolua la Fiorentina sub formă de împrumut în următorii doi ani.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină de două ori în acest an: prima dată în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oară, la zece zile distanţă, după un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri.

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping (WADA).

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici