Fiorentina nu a primit niciun gol acasă în faţa echipelor româneşti

Site-ul oficial al UEFA a făcut avancronica partidei Fiorentina - Steaua, din 30 septembrie, contând pentru etapa a doua a grupei F a Ligii Campionilor, precizând că echipa italiană nu a primit gol pe teren propriu în meciurile contra formaţiilor româneşti, în cupele europene.

15 afișări
Imaginea articolului Fiorentina nu a primit niciun gol acasă în faţa echipelor româneşti

Fiorentina nu a primit niciun gol acasă în faţa echipelor româneşti

"Fiorentina vrea să menţină recordul de ineficacitate al Stelei în faţa echipelor italiene", a titrat site-ul UEFA.

Fiorentina nu a primit niciun gol în cele trei meciuri disputate pe teren propriu, în cupele europene, contra echipelor româneşti.

În primul tur al Cupei UEFA ediţia 1973-1974, italienii au terminat la egalitate, scor 0-0, cu Universitatea Craiova. În primul tur al Cupei UEFA, ediţia 1982-1983, i-au învins pe olteni cu 1-0, şi tot cu acelaşi scor au trecut de Gloria Bistriţa în primul tur al Cupei Cupelor, ediţia 1996-1997.

Fiorentina a disputat în total şase meciuri contra echipelor româneşti, obţinând două victorii, două egaluri şi două înfrângeri.

Fiorentina este neînvinsă pe teren propriu în grupele Ligii Campionilor, în singura ediţie la care a participat obţinând victorii cu Manchester United, FC Valenncia, AIK Solna, şi egaluri cu FC Barcelona, Arsenal Londra şi Girondins Bordeaux.

În nouă meciuri împotriva echipelor italiene, Steaua nu a obţinut nicio victorie şi nu a marcat niciun gol. Cele mai drastice înfrângeri ale FC Steaua cu echipe din Italia au fost cu AC Milan, scor 0-4, în finala CCE din 1989, şi 0-3 cu Juventus în grupele Ligii Campionilor, ediţia 1995-1996.

Ultimul meci al echipei Steaua contra unei formaţii italiene a avut loc în ediţia 2005-2006, faza grupelor, 0-0 în deplasare cu Sampdoria Genova.

A fost singurul meci din cele cinci disputate în deplasare contra echipelor din Italia în care Steaua nu a pierdut.

În 31 de meciuri disputate în grupele Ligii Campionilor, Steaua a obţinut doar patru victorii, ultima având loc acum doi ani, la Kiev, cu Dinamo, scor 4-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici