Flacăra olimpică va fi aprinsă în Olimpia Antică pe 16 aprilie

Flacăra olimpică va fi aprinsă în Olympia antică la 16 aprilie. Evenimentul marchează începutul unei călătorii ce se va încheia la Paris, la 26 iulie, cu ocazia deschiderii oficiale a celei de-a 33-a ediţii a Jocurilor Olimpice moderne.

226 afișări
Imaginea articolului Flacăra olimpică va fi aprinsă în Olimpia Antică pe 16 aprilie

Flacăra olimpică va fi aprinsă în Olimpia Antică pe 16 aprilie

Ceremonia de aprindere şi de predare a flăcării olimpice de la Paris 2024 va avea loc marţi, 16 aprilie 2024, la ora 10:30 CEST. Această ocazie importantă va marca o piatră de hotar semnificativă în istoria Jocurilor de la Paris 2024, dând startul procesului care va culmina cu aprinderea torţei în capitala Franţei.

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 va fi aprinsă în Olimpia antică, Grecia, înainte de a fi transportată prin Grecia la Atena pentru ceremonia de predare a flăcării cu o delegaţie a Comitetului de organizare Paris 2024, care va avea loc vineri, 26 aprilie, la ora 17:30 CEST, pe stadionul Panathenaic.

După predare, flacăra îşi va petrece noaptea la Ambasada Franţei din Atena, înainte de a se îmbarca a doua zi pe nava cu trei catarge "Belem" spre Marsilia, Franţa, unde va ajunge pe coasta mediteraneană la 8 mai.

Ştafeta torţei olimpice va petrece două luni călătorind prin Franţa, conectându-se cu comunităţile locale şi generând entuziasm în lunile premergătoare Jocurilor Olimpice.

Flacăra olimpică va vizita locuri precum Lascaux (sud-vestul Franţei), locul celebrelor picturi rupestre, cetatea medievală Carcassonne (Occitania), Palatul Versailles şi castelele din Valea Loarei. De asemenea, flacăra olimpică va ilumina mari opere de arhitectură, cum ar fi biserici şi abaţii, inclusiv emblematicul Mont Saint-Michel din Normandia.

În timpul ştafetei, 10.000 de purtători de torţe vor purta flacăra olimpică prin peste 400 de oraşe şi localităţi din 65 de teritorii, inclusiv regiuni precum Guadelupa, Guyana Franceză, Martinica, Polinezia Franceză şi Réunion, înainte de ceremonia de deschidere din capitala Franţei, care va avea loc la 26 iulie.

Ştafeta torţei olimpice, o invenţie modernă inspirată din practicile greceşti antice, anunţă începutul Jocurilor Olimpice şi transmite un mesaj de pace şi prietenie pe tot parcursul călătoriei sale. Ea a fost folosită pentru prima dată la Jocurile din 1936 de la Berlin.

Torţele olimpice moderne sunt construite pentru a rezista la intemperii în timp ce poartă flacăra olimpică şi au modele unice care reprezintă ţara gazdă şi spiritul Jocurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici