Flacăra olimpică va trece prin Tibet

Flacăra olimpică va trece în mai, aşa cum era prevăzut, prin vârful Everest, traversând Tibetul, în ciuda evenimentelor înregistrate în ultima perioadă în regiune, a declarat miercuri vicepreşedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Beijing (BOCOG), Jiang Xiaoyu.

10 afișări
Imaginea articolului Flacăra olimpică va trece prin Tibet

Flacăra olimpică va trece prin Tibet (Imagine: Mediafax Foto)

"Traseul flăcării olimpice nu se va modifica, ci se va derula cum era prevăzut iniţial. Nu vrem să apară incidente şi suntem deplin convinşi că regiunea aurtonomă Tibet este capabilă să asigure stabilitatea", a afirmat oficialul chinez, în cadrul unei conferinţe de presă.

Flacăra olimpică ar urma să treacă prin Tibet şi capitala sa Lhassa, precum şi prin cel mai înalt vârf din lume, Everest (8.848 m altitudine), situat între această provincie chineză şi Nepal.

Vineri, Nepalul a anunţat că va închide, în luna mai, la cererea Chinei, accesul pe vârful Everest, cu scopul de a împiedica orice manifestare de susţinere a tibetanilor.

Cel mai înalt vârf al lumii este accesibil din Tibet, în nord şi din Nepal, în sud.

Pe lângă dimensiunea ei diplomatică, interdicţia de a urca Everestul riscă să provoace o catastrofă economică, previn reprezentanţii alpinismului nepalez.

Incidentele petrecute, vineri, la Lhassa, când autorităţile chineze au reprimat violent manifestaţiile tibetane, au făcut oficial 13 morţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici