Florin Mergea a câştigat Mastersul de la Madrid la dublu, cea mai bună performanţă din carieră: Mulţumesc soţiei mele pentru sprijin, ea este motivul pentru care sunt aici

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India) a câştigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului de 1000 de puncte de la Madrid, aceasta fiind cea mai bună performanţă din cariera jucătorului român.

1560 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea a câştigat Mastersul de la Madrid la dublu, cea mai bună performanţă din carieră: Mulţumesc soţiei mele pentru sprijin, ea este motivul pentru care sunt aici

Florin Mergea a câştigat Mastersul de la Madrid la dublu, cea mai bună performanţă din carieră (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Mergea şi Bopanna au trecut în finală, scor 6-2, 6-7 (5), 11-9, de cuplul Marcin Matkowski/Nenad Zimonjici (Polonia/Serbia), cap de serie numărul 5

Meciul a durat o oră şi 24 de minute.

Bopanna a mai câştigat de două ori un turneu Masters 1000, la Paris de fiecare dată, alături de compatriotul lui, Mahesh Bhupathi, şi a ajuns în finală la Roma, Cincinnati şi Shanghai.

Mergea a obţinut astfel al patrulea titlu din carieră la dublu, iar Bopanna al 13-lea.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna joacă împreună din acest an.

Premiul total pentru câştigarea titlului la Madrid Open este de 247.560 de euro, la care se adaugă câte 1.000 de puncte în clasamentul ATP de dublu.

Florin Mergea: Mulţumesc soţiei mele pentru sprijin, ea este motivul pentru care sunt aici

"Îi felicit pe adversarii noştri. Este un început bun alături de Rohan, vreau să continuăm la fel. Mulţumesc soţiei, ea este motivul pentru care sunt aici. Mulţumesc echipei mele, a fost nemaipomenită în ultimele zile. Mulţumesc şi fanilor români, care m-au susţinut în fiecare zi. Vom reveni mai puternici la anul", a declarat Mergea.

Soţia lui Florin Mergea, Daiana, s-a aflat în tribune la turneul de la Madrid, alături de restul echipei jucătorului român.

Rohan Bopanna a subliniat că toţi fanii lui Mergea l-au susţinut şi pe el la Madrid şi a adăugat că aceste este primul său titlu pe zgură: "Îi mulţumesc lui Florin, jucăm de o lună împreună, e primul meu titlu pe zgură. Toţi cei care l-aţi susţinut pe Florin, m-aţi susţinut şi pe mine".

Jucătorul indian le-a urat La muţi ani tuturor mamelor, deoarece în unele ţări astăzi se sărbătoreşte Ziua Mamei.

Mergea şi Bopanna au fost premiaţi de proprietarul turneului de la Madrid, Ion Ţiriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici