Florin Mergea, în semifinalele turneului de dublu de la Roma, alături de Rohan Bopanna

Perechea formată din Rohan Bopanna (India) şi Florin Mergea (România) a câştigat, vineri, meciul cu dublul Philipp Kohlschreiber/Viktor Troicki (Germania/Serbia), scor 6-3, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii de 2.399.000 euro.

307 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea, în semifinalele turneului de dublu de la Roma, alături de Rohan Bopanna

Florin Mergea, în semifinalele turneului de dublu de la Roma, alături de Rohan Bopanna

Partida a durat 56 de minute şi a fost dominată de dublul indiano-român, fapt dovedit şi de statistica punctelor câştigate: 58-45 în favoarea învingătorilor. Pe durata confruntării, dublul Bopanna/Mergea a servit 4 aşi şi a comis 2 duble greşeli. Indianul şi românul au avut procentaje foarte bune la primul serviciu: 61% procentaj primul serviciu, 84% dintre puncte câştigate cu serviciul 1. Solid a fost şi serviciul 2, cu 65% dintre puncte adjudecate. Bopanna şi Mergea nu şi-au pierdut niciodată serviciul şi au reuşit două game-uri pe serviciul adversarilor.

Pentru accederea în turul următor, perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea şi-a asigurat 360 de puncte în clasament şi un cec în valoare de 54.550 de euro.

În semifinalele turneului Masters Series din Italia, Rohan Bopanna şi Florin Mergea vor întâlni perechea Vasek Pospisil/Jack Sock (Canada/SUA). Pospisil (25 de ani) şi Sock (23 de ani), capi de serie numărul 8, au trecut în sferturi de dublul Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania), scor 6-4, 7-6 (4).

Bopanna şi Mergea sunt favoriţii cu numărul 6 la câştigarea trofeului de la Roma şi au trecut la limită de dublul Benoit Paire/Joao Sousa (Franţa/Portugalia), scor 6-7 (5), 6-4, 10-8, în optimile de finală. În 2015, cei doi au fost eliminaţi în faza optimilor.

Bopanna (36 de ani) ocupă locul 13 în clasamentul mondial ATP la dublu, iar Mergea (31 de ani) se află pe poziţia a 14-a. În acest sezon, perechea româno-indiană a reuşit o finală la Sydney, optimi de finală la Australian Open şi finală în Masters-ul de la Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici