Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat în semifinalele turneului de la Washington

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat, joi seară, meciul cu dublul Olivier Marach/Fabrice Martin (Austria/Franţa), scor 6-1, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Washington, SUA, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 1.877.705 de dolari.

279 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat în semifinalele turneului de la Washington

Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat în semifinalele turneului de la Washington

Partida a durat fix o oră şi a fost controlată de către români, care nu şi-au pierdut niciodată serviciul. Mergea şi Tecău au comis destul de multe duble greşeli, şase, dar procentajul de reuşită pe primul serviciu a fost foarte bun, 88%. Pe de altă parte, Florin şi Horia au reuşit trei break-uri în meci.

Victoria tenismenilor români este una solidă, având în vedere că Marach şi Martin au un sezon bun la dublu, au disputat 38 de partide împreună, dintre care 25 câştigate, şi au în palmares două titluri pe hard în 2016, la Chennai (India) şi Delray Beach (SUA). În plus, în turneul american a rămas o singură pereche de pe lista capilor de serie, astfel încât românii au şanse mari să-şi treacă în palmares al doilea trofeu din acest an, după cel de la Bucureşti.

În semifinalele turneului de la Washington, dublul Florin Mergea/Horia Tecău va juca împotriva perechii Daniel Nestor/Edouard Roger-Vasselin (Canada/Franţa), favoriţi doi la câştigarea trofeului. Nestor şi Roger-Vasselin se află la primul turneu jucat împreună în circuitul ATP după aproape un an, dar cei doi sunt mai bine clasaţi decât românii în ierarhia individuală de dublu. Daniel Nestor se află pe locul 9 ATP, după ce a ajuns în finala Australian Open 2016, iar Edouard Roger-Vasselin ocupă poziţia a 7-a, după sfertul de finală de la Roland Garros şi finala de la Wimbledon.

Pentru continuarea parcursului în cadrul competiţiei din Statele Unite, Mergea (locul 17 ATP la dublu) şi Tecău (11 ATP) şi-au asigurat 180 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 25.370 de dolari. Câştigătorii trofeului vor primi 500 de puncte ATP. Cei doi tenismeni vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, care vor avea loc în perioada 5-21 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici