FLOYD MAYWEATHER L-A ÎNVINS PE MANNY PACQUIAO ÎN "MECIUL SECOLULUI". Americanul a câştigat la puncte - FOTO, VIDEO

Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, duminică dimineaţă, la MGM Grand Arena din Las Vegas, într-un meci la categoria supermijlocie. Floyd Mayweather, în vârstă de 37 de ani, este neînvins acum în 48 de meciuri, iar Manny Pacquiao, în vârstă de 36 de ani, are 57 de victorii şi şase înfrângeri în 65 de partide.

15207 afișări
Imaginea articolului FLOYD MAYWEATHER L-A ÎNVINS PE MANNY PACQUIAO ÎN "MECIUL SECOLULUI". Americanul a câştigat la puncte - FOTO, VIDEO

Floyd Mayweather l-a învins pe Manny Pacquaio în "meciul secolului" (Imagine: Twitter)

Mayweather deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie, iar acum va avea şi centura WBO, care era deţinută de Pacquiao.

Meciul a fost arbitrat de americanul Kenny Bayless, care a fost plătit cu suma de 25.000 de dolari. Arbitri-judecători au fost Bert Clements, Dave Moretti şi Glenn Feldman şi fiecare au primit câte 20.000 de dolari.

Cei trei arbitri-judecători i-au acordat victoria lui Mayweather în unanimitate: 118-110, 116-112 şi 116-112.

Începutul partidei a fost întârziat aproximativ o oră din cauza problemelor la reţeaua pay-per-view, conform anunţului făcut de televiziunea care a deţinut drepturile pentru acest meci.

Pacquaio a intrat în ring pe acordurile melodiei "Mă lupt pentru Filipine", interpretată chiar de pugilistul filipinez. În drumul spre ring, Manny Pacquaio şi-a făcut un "selfie" alături de antrenorul Freddie Roach şi staff-ul său. În ring, Pacquaio s-a dus într-un colţ în care a îngenuncheat şi s-a rugat.

Imnul statului Filipine a fost cântat de Gail Banawis, alături de The Word, iar imnul SUA a fost intonat de Jamie Foxx.

Centura decernată învingătorului este fabricată din piele, conţine aur, argint şi 3.017 pietre preţioase, fiind realizată de 20 de artizani mexicani, care au lucrat la ea mai multe săptămâni. Pe centură sunt reproduse steagurile celor 167 de ţări afiliate WBC şi chipurile lui Pacquiao, Mayweather, Mohamed Alí şi José Sulaimán.

Meciul de box Floyd Mayweather - Manny Pacquiao a beneficiat de cea mai mare bursă din istorie, 300 de milioane de dolari (274 de milioane de euro), care va fi împărţită în proporţie de 60 la sută pentru Mayweather (180 de milioane de dolari - 164 de milioane de euro) şi restul pentru Pacquiao (120 de milioane de dolari - 109 milioane de euro). Cu cele 180 de milioane de dolari pe care le va primi, Mayweather va deveni, potrivit Forbes, sportivul cu cele mai mari câştiguri într-un an, depăşindu-l pe Tiger Woods, care în 2009 a obţinut 112 milioane de euro.

La partidă au asistat numeroase personalităţi din lumea artistică sau a sportului precum Andre Agassi, Steffi Graf, Magic Johnson, Evander Holyfield, Tom Brady, Paris Hilton, Adrien Brody, Sting, Jake Gyllenhaal, Denzel Washington, Bradley Cooper, Liv Schreiber, Mark Wahlberg, Drew Barrymore, Beyonce sau Robert De Niro.

De asemenea, la meci a fost prezent şi pugilistul român Lucian Bute.

Potrivit analiştilor, "meciul secolului" va fi cel mai de succes eveniment sportiv din istorie. Impactul financiar total este imposibil de anticipat, la cele 500 de milioane de dolari (456 de milioane de euro) aşteptate din bilete, publicitate, drepturi TV, merchandising, adăugându-se veniturile ce vor fi aduse oraşului Las Vagas, caselor de pariuri etc.

"Meciul secolului" în cifre

MGM Grand Arena din Las Vegas, sala care a găzduit meciul, a pus la dispoziţie 16.500 de locuri, însă doar 500 de bilete au fost scoase la vânzare, online, epuizându-se în mai puţin de un minut. Biletele au costat între 1.500 de dolari (1.370 de euro) şi 7.500 de dolari (6.800 de euro). Celelate bilete, inclusiv cele de 10.000 de dolari, indisponibile publicului larg, au fost distribuite pe alte canale, organizatorii estimând venituri de 74 de milioane de dolari (67 de milioane de euro) din vânzarea tichetelor, cu 14 milioane de dolari mai mult decât la ultima ediţie a Super Bowl. Pe site-urile specializate, un bilet s-a vândut şi cu 141.575 dolari (129.500 euro).

Se estimează venituri de 300 de milioane de dolari din transmiterea meciului în sistem Pay Per View în SUA, Canada şi Puerto Rico. Evenimentul ar putea ajunge în 3 milioane de locuinţe numai în SUA, mai mult decât la meciul Mayweahter-De la Hoya din 2007, care a fost vizionat în 2,5 milioane de gospodării.

Producătorul mexican de bere Cervecería Cuauhtémoc Moctezuma a plătit 5,6 milioane de dolari (5,12 milioane de euro) pentru ca marca sa, Tecate, să apară pe ringul luptei. Tecate a câştigat licitaţia oferind cu 400.000 de dolari mai mult decât rivala Corona.

Centura ce a fost decernată învingătorului este fabricată din piele, conţine aur, argint şi 3.017 pietre preţioase, fiind realizată de 20 de artizani mexicani, care au lucrat la ea mai multe săptămâni. Pe centură sunt reproduse steagurile celor 167 de ţări afiliate WBC şi chipurile lui Pacquiao, Mayweather, Mohamed Alí şi José Sulaimán.

Extravaganţele lui Mayweather sunt numeroase. Dieta de 4.000 de euro pe zi, stiloul din aur de 18 carate, în valoare de 4.000 de euro, pentru semnarea contractului, cele trei protecţii bucale de 25.000 de dolari (23.000 de euro) fiecare sunt doar câteva dintre ele. Acestea din urmă sunt realizate cu foiţe de aur, cu diamante şi cu bancnote de 100 de dolari.

Pentru acest eveniment, jurnalişti din întreaga lume au solicitat peste 15.000 de acreditări. Prin comparaţie, la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice au fost prezenţi 10.000 de ziarişti.

Ce au spus Mayweather şi Pacquiao despre Meciul secolului, înainte de luptă

Floyd Mayweather a declarat că duelul său cu filipinezul Manny Pacquiao este "meciul secolului" şi o confruntare pe care lumea nu trebuie să o rateze.

"A fost «un drum lung», dar am ajuns în acest punct. 2 mai, meciul secolului. Este cel mai bun împotriva celui mai bun, iar Pacquiao este unul dintre cei mai buni boxeri ai acestei ere. Este un meci pe care lumea nu trebuie să îl rateze, o confruntare incredibilă. Meci plin de acţiune. Mă dedic total, mă antrenez mult, îmi forţez limitele, pentru că nu mi-am dorit niciodată atât de mult să câştig un meci. Şi sunt sigur că şi Manny îşi forţează limitele, pentru că şi el îşi doreşte la fel de mult victoria", a spus Mayweather, informează Daily Mail.

La rândul său, Manny Pacquiao a afirmat că speră să îi facă fericiţi pe fani la 2 mai: "Cred că pentru voi, fanii boxului, este ceea ce aşteptaţi de cinci ani. Meciul va avea loc şi ştiu că sunteţi foarte entuziasmaţi. Ne vom antrena amândoi foarte bine pentru acest meci şi vom face tot ce vom putea în 2 mai pentru a vă face fericiţi".

Floyd Mayweather, huiduit la cântarul oficial de dinaintea meciului cu Pacquaio

Pugilistul american Floyd Mayweather a fost huiduit de spectatorii prezenţi la MGM Grand Arena din Las Vegas, vineri, la cântarul oficial, în timp ce adversarul său de la meciul de duminică dimineaţă, filipinezul Manny Pacquaio, a fost aclamat de fani.

Floyd Mayweather a cântărit 66,2 kilograme, iar Manny Pacquiao are 65,77 kilograme.

La cântarul oficial au fost prezenţi circa 11.500 de spectatori.

Floyd Mayweather spune că lupta cu Manny Pacquiao va fi penultima din carieră

Floyd Mayweather a anunţat că lupta cu filipinezul Manny Pacquiao va fi penultima din cariera sa, deoarece nu mai este pasionat de ceea ce face, informează BBC.

"Nu îmi mai face plăcere cum era odată. Ultima mea luptă va avea loc în septembrie", a spus Mayweather, cu ocazia primei şedinţe de pregătire în perspectiva meciului cu Pacquiao.

Mayweather şi-a mai anunţat de două ori retragerea din activitate, prima oară în mai 2007, după ce l-a învins pe Oscar De La Hoya, iar a doua oară în 2008, însă a revenit de fiecare dată, ultima oară după o pauză de 21 de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici