FOCUS: Joannie Rochette, în lacrimi, după un program scurt reuşit în memoria mamei sale - GALERIE FOTO

Vedeta canadiană a patinajului artistic Joannie Rochette, a cărei mamă a murit duminică, a reuşit să-şi stăpânească emoţiile în timpul programului scurt de la JO de la Vancouver, terminând pe locul trei după care a izbucnit în lacrimi în aplauzele publicului.

40 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Joannie Rochette, în lacrimi, după un program scurt reuşit în memoria mamei sale - GALERIE FOTO

FOCUS: Joannie Rochette, în lacrimi, după un program scurt reuşit în memoria mamei sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mama", s-a putut citi pe buzele sale la încheierea programului care i-a adus 71,36 puncte, cel mai bun punctaj al său în acest sezon.

Publicul, impresionat, i-a rezervat o lungă ovaţie, la care ea a răspuns cu mâna la inimă şi prin "mii de mulţumiri" după ce a ajuns în zona "kiss and cry", zonă unde patinatorii îşi aşteaptă notele.

"Nu pot descrie în cuvinte ceea ce simt. Susţinerea călduroasă a publicului a fost foarte importantă. Am apreciat-o. Îmi voi aminti de acest lucru toată viaţa", a declarat Joannie, conform lui Michael Slipchuk, şeful echipei canadiene de patinaj.

"Ai reuşit!", i-a strigat antrenorul Manon Perron, în timp ce Joannie plângea.

Cu chipul ferm în timpul încălzirii, Joannie Rochette a oferit un program curat, fiind "foarte stăpână pe sine", potrivit unui membru al staffului tehnic. Însă la finalul celor aproape trei minute, patinatoarea nu şi-a mai putut ascunde emoţiile.

"Joannie a oferit o lecţie de curaj. Ea a patinat perfect în circumstanţe foarte dificile", a declarat Slipchuk, care s-a prezentat în faţa jurnaliştilor pentru a scuza absenţa lui Rochette la tradiţionalele interviuri de după competiţie.

"Ne-am schimbat modul de abordare al competiţiei pentru a rămâne concentraţi şi a păstra forţa lui Joannie la maximum", a anunţat antrenorul Manon Perron.

Vicecampioana mondială en titre, în vârstă de 24 de ani, şi-a pierdut, duminică, mama, în vârstă de 55 de ani, care a suferit o criză cardiacă la câteva ore după ce a ajuns la Vancouver.

Kim Yu-na, campioană mondială en titre, ocupă primul loc după programul scurt în proba feminină de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Vancouver, urmată de japoneza Mao Asada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici