FOCUS: Kucera şi Grange, principalii absenţi la JO de la Vancouver

Francezul Jean-Baptiste Grange, câştigător al Cupei Mondiale de slalom în 2009, şi canadianul John Kucera, campion mondial en-titre la coborâre, figurează printre principalii absenţi la Jocurile Olimpice de la Vancouver, din perioada 12-18 februarie.

26 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Kucera şi Grange, principalii absenţi la JO de la Vancouver

FOCUS: Kucera şi Grange, principalii absenţi la JO de la Vancouver (Imagine: Mediafax Foto)

Absenţe notabile la JO:

Schi alpin

Lara Gut (Elveţia), dublă medaliată cu argint la Campionatele Mondiale-2009, accidentată (luxaţie la şoldul stâng în septembrie 2009).

Nadia Fanchini (Italia), medaliată cu bronz la coborâre la CM-2009, accidentată (ligamentele încrucişate la ambii genunchi, în 31 ianuarie).

Martina Schild (Elveţia), vicecampioană olimpică la coborâre, accidentată (ruptură de ligament încrucişat, leziune internă şi externă de menisc, în 27 ianuarie)

Jean-Baptiste Grange (Franţa), câştigător al Cupei Mondiale la slalom 2009, accidentat (ruptură de ligament încrucişat la genunchiul drept în 8 decembrie 2009)

John Kucera (Canana), campion mondial en titre la coborâre, accidentat (fractură tibie şi peroneu la piciorul stâng, în 29 noiembrie 2009)

Schi fond

Julia Chepalova (Rusia), campioană olimpică la urmărire în 1998 la Nagano, la sprint în 2002 la Salt Lake City şi cu ştafeta 4 x 5 km la Torino în 2006: suspendată (dopaj). Şi-a anunţat retragerea din activitate.

Evgheni Dementiev (Rusia), campion olimpic 2006 la umărire, vicecampion olimpic 2006 la 50 km: suspendat (dopaj). Şi-a anunţat retragerea din activitate.

Biatlon

Ekaterina Iurieva (Rusia), campioană mondială en titre la 15 km: suspendată (dopaj)

Albina Ahatova, campioană olimpică 2006 în ştafetă: suspendată (dopaj)

Dmitry Iaroşenko, 32 de ani, dublu campion mondial de ştafetă: suspendat (dopaj).

Combinata nordică

Ronny Ackermann (GER), cvadruplu campion mondial şi dublu medaliat olimpic cu argint: ieşit din formă.

Patinaj artistic

Sasha Cohen (SUA): vicecampioană olimpică 2006, triplă medaliată mondială. S-a retras după JO de la Torino şi a revenit la începutul sezonului, însă nu au reuşit să se califice pentru JO.

Patinaj viteză

Claudia Pechstein (Germania) cvintuplă campioană olimpică, suspendată doi ani pentru nereguli în paşaportul sangvin.

Marianne Timmer (Olanda), triplă campioană olimpică, accidentată (ruptură aunui ligament al gleznei stângi şi multiple fracturi la un os de la călcâiul stang, în 15 noiembrie 2009)

Skeleton

Gregor Stahli (Elveţia): campion mondial 2009 şi de două ori medaliat cu bronz olimpic (2002, 2006): accidentat (coapsă, finalul lunii noiembrie 2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici