FOCUS: Presa internaţională scrie că Mutu îşi pune în pericol cariera prin noul scandal de dopaj

Ştirea privind depistarea pozitivă a atacantului Fiorentinei, Adrian Mutu, în urma unui control antidoping realizat pe 10 ianuarie 2010, a făcut înconjurul lumii după anunţul de joi al Comitetului Olimpic Italian (CONI), presa internaţională apreciind că românul îşi pune în pericol cariera.

34 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Presa internaţională scrie că Mutu îşi pune în pericol cariera prin noul scandal de dopaj

Presa internaţională scrie că Mutu îşi pune în pericol cariera prin noul scandal de dopaj (Imagine: Răzvan Chiriţă/ Mediafax Foto)

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport, care a fost printre primele publicaţii ce a preluat ştirea, scrie că Adrian Mutu fiind recidivist riscă o suspendare între unu şi patru ani.

"Şoc, Mutu depistat pozitiv, riscă patru ani de suspendare", titrează şi cotidianul italian Corriere della Sera, care menţionează: "Adrian Mutu are din nou probleme. Atacantul român părea că a depăşit problemele fizice şi psihice pe care le-a acuzat în ultimul timp (legate în principal de suma pe care trebuie să o plătească grupării Chelsea pentru cazul «cocaina»). Cu toate astea, surprinzător, apare o nouă problemă: a fost depistat din nou pozitiv".

"Atacantul Mutu a picat testul antidoping", titrează cotidianul britanic The Sun, care aminteşte că este vorba despre al doilea test pozitiv pentru Mutu, după cel din 2004.

Site-ul BBC scrie că ştirea privind depistarea pozitivă intervine într-un moment în care Mutu se află într-o formă fizică excelentă, el marcând şapte goluri în cinci meciuri disputate de la începutul anului, inclusiv un gol în partida cu Bari, după care a fost controlat antidoping.

"Adrian Mutu, acoperit de ruşine după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină, a picat un nou test antidoping în timp ce joacă la Fiorentina", scrie Daily Mail. "Cariera tulbure a lui Mutu pare să ia din nou o turnură negativă, jucătorul fiind din nou depistat pozitiv", mai menţionează publicaţia citată.

Site-ul Eurosport scrie că vestea privind testul pozitiv al lui Mutu riscă serios "să mineze armonia din cadrul echipei Fiorentina". "Continuă perioada neagră a Fiorentinei. Dar, de data aceasta, nu prestaţiile puţin convingătoare ale elevilor săi sunt cele care tulbură visele antrenorului Cesare Prandelli, ci o ştire care riscă serios să mineze armonia din cadrul echipei. Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină, după meciul Fiorentina - Bari, disputat pe 10 ianuarie. Cu acea ocazie au fost controţi patru jucători, doi de la fiecare echipă", scrie sursa citată.

Într-un material intitulat "De la pastila de slăbit la sibutramină", Eurosport scrie că "acest nou caz Mutu nu este o paranteză izolată în dopingul cu stimulente dietetice: această practică are o istorie lungă, de mai bine de 20 de ani, şi a afectat jucători mari precum Diego Armando Maradona, depistat pozitiv cu efedrină în timpul Cupei Mondiale din '94".

Cotidianul german Kicker scrie că "încă o dată, Adrian Mutu aduce pe prima pagină a ziarelor numele Fiorentinei într-un context negativ". "Dacă se confirmă analiza primului eşantion, Mutu riscă o suspendare pe viaţă. Chiar şi dacă nu se întâmplă asta, infracţiunea sa poate avea consecinţe. Pentru că sibutramina poate avea ca efecte secundare atacuri de cord şi cerebrale. Din cauza acestor riscuri, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMEA) a cerut, săptămâna trecută, suspendarea licenţei pentru comercializarea pastilelor de slăbit ce conţin sibutramină".

Site-ul german Shortnews.de scrie că Adrian Mutu îşi pune din nou în pericol cariera, după ce a fost depistat pozitiv a doua oară.

Ştirea a apărut şi pe ediţiile on-line ale CNN, ESPN sau publicaţiei americane Sports Illustrated.

Adrian Mutu a fost testat pozitiv pentru prima dată în 2004, cu cocaină, pe când evolua la gruparea engleză Chelsea Londra. Mutu a primit o suspendare de şapte luni şi a revenit în fotbal la formaţia italiană Juventus Torino. Comitetul Olimpic Italian a anunţat, joi, că Adrian Mutu a fost testat pozitiv la substanţa sibutramină, după un control antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici