FOCUS: Ski-cross, singura noutate în programul JO

Ski-cross, feminin şi masculin, este singura disciplină nouă introdusă în programul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver, după competiţia de la Torino, în 2006.

118 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Ski-cross, singura noutate în programul JO

FOCUS: Ski-cross, singura noutate în programul JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nicio disciplină nu a fost retrasă din program, însă au fost aduse câteva modificări probelor de combinate de schi alpin şi nordic.

Spectaculoasă şi imprevizibilă, proba de ski-cross este o cursă cot la cot între patru schiori pe o coborâre sinuoasă şi cu obstacole. Începând din optimi, primii doi care trec linia sunt calificaţi în turul următor, până la finală.

Pe de altă parte, probele de combinată nordică, la masculin, au fost modificate. La Torino exista o probă de sprint (săritura la trambulina de 120 m + 7,5 km schi fond) şi o probă numită "individuală" (săritură la 90 m + 15 km).

La Vancouver, sprintul a fost eliminat. Rămân două probe individuale, una la trambulina de 90 m, cealaltă de 120 m. Însă schi fond se dispută acum pe 10 km pentru cele două probe. Proba pe echipe rămâne.

La schi alpin, supercombinata a rămas la o singură manşă de slalom, pentru a fi organizată într-o singură zi, la feminin şi masculin. La Vancouver, slalomul va avea loc într-o singură manşă, în aceeaşi zi cu proba de coborâre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici