Football Museum Bucharest l-a desemnat „căpitan” pe Gică Popescu

Football Museum Bucharest, primul muzeu din România şi singurul din Europa de Est dedicat 100% fotbalului, realizat din fonduri private a anunţat marţi parteneriatul cu Gheorghe Popescu, fostul căpitan al echipei naţionale şi al Barcelonei, actual manager al clubului Farul Constanţa.

153 afișări
Imaginea articolului Football Museum Bucharest l-a desemnat „căpitan” pe Gică Popescu

Gheorghe Popescu, Facebook

Legendarul căpitan al Barcelonei se va avea un rol activ în strategia pe termen lung a noului muzeu din Centrul Vechi al Bucureştiului.

Gică Popescu are 115 apariţii la echipa naţională, pentru care a marcat 16 goluri şi cu care a participat la trei ediţii ale Campionatului Mondial şi la două turnee finale ale Campionatului European.

El este, de asemenea, singurul fotbalist român care a purtat banderola de căpitan al Barcelonei. Românul mai deţine performanţa remarcabilă de a fi câştigat trei trofee europene la echipe diferite: Cupa Cupelor cu Barcelona, Supercupa Europei şi Cupa UEFA cu Galatasaray.

„Am fost căpitanul şcolii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa naţională de juniori, căpitan la Universitatea Craiova la 20 de ani şi tot aşa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan. De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toţi cei care iubesc fotbalul şi care sunt aşteptaţi aici să îl experimenteze aşa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe „teren", la Muzeul Fotbalului din Bucureşti!" a declarat Gică Popescu.

Muzeul Fotbalului, o investiţie privată de aproximativ 1,6 milioane euro, se va deschide în centrul istoric al Bucureştiului, unde iubitorii de fotbal vor avea parte de o experienţă 360° şi vor putea vizita spaţii expoziţionale inedite, retrăind momente din istoria fotbalului cu ajutorul experienţelor interactive digitale şi de realitate virtuală.

Vizitatorii se vor putea bucura de colecţii de obiecte care au aparţinut unor jucători români sau internaţionali. Muzeul are o cafenea, un bistro şi o sală de evenimente private.

Cei ce vor trece pragul muzeului vor putea regăsi o parte dintre tricouri purtate de Gică Popescu, printre ele numărându-se şi cel cu care a cucerit Cupa UEFA alături de Galatasaray, după o finală cu Arsenal, în care a marcat penalty-ul decisiv. Tricoul poartă semnăturile tuturor coechipierilor de la Galata.

Alături de tricourile lui Gică Popescu, la Football Museum Bucharest vor putea fi admirate şi alte obiecte care au legătură directă cu fotbalulul, printre care tricoul purtat de Maradona în sezonul 1983-1984, când juca la Barcelona, tricoul purtat de Hagi la Real Madrid în sezonul 1990-1991, tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naţionalei Braziliei, semnat de dublul câştigător al Balonului de Aur, dar şi de Ronaldinho şi Roberto Carlos.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici